Παναθηναϊκός - Βόλος 2-1: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Παναθηναϊκός - Βόλος 2-1: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Ο Νότης Καμπέρης σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού απέναντι στο Βόλο για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Παναθηναϊκός είχε «αναμμένες» τις μηχανές του μέχρι το 60′, «πάγωσε» από το γκολ του Φερνάντες και δεν… ρίσκαρε στο υπόλοιπο στο τελευταίο τρίτο του παιχνιδιού. Έδειξε πως η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς συμβιβάστηκε με το μίνιμουμ προβάδισμα που προσφέρει το «2-1» ενόψει της ρεβάνς. Αν φανεί σοβαρός ο Παναθηναϊκός στο… αγαπημένο του Πανθεσσαλικό, δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα αναφορικά με την πρόκριση.

Ιβάν Γιοβάνοβιτς (6/10): Δεν άλλαξε «συνταγή» ο Σέρβος προπονητής, παρά μόνο δύο πρόσωπα στην ενδεκάδα, τον Διούδη και τον Παλάσιος. Ίσως, θα μπορούσε να «φρεσκάρει» ένα… κλικ πιο γρήγορα τον Παναθηναϊκό μεσοεπιθετικά, για να βρει ένα τρίτο γκολ. Η συντηρητική προσέγγιση του Τριφυλλιού μετά το 2-1, οφείλεται και στο γεγονός πως ακολουθεί (θεωρητικά) και το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Σωκράτης Διούδης (5/10): Ήταν σταθερός, δύσκολα θα μπορούσε να αντιδράσει στο γκολ του Βόλου, καθώς το σουτ του Φερνάντες κατέληξε με δύναμη στη δεξιά κάτω γωνία του πράσινου γκολκίπερ. Ορθώς, πήρε συμμετοχή στο συγκεκριμένο ματς.

Ζβόνιμιρ Σάρλια (6/10): Σε γενικές γραμμές, καλή η εμφάνιση του Κροάτη, ο οποίος περιορίστηκε σε λίγα λάθη κόντρα στους Θεσσαλούς. Έχει «κολλήσει» πλέον, ως παρτενέρ του Βέλεθ στο κέντρο της άμυνας και θα παραμείνει αυτό το δίδυμο, τουλάχιστον, μέχρι την επιστροφή του Σένκεφελντ. Θα μπορούσε να είχε καλύτερη αντίδραση στο γκολ των φιλοξενούμενων.

Φρανς Βέλεθ (6/10): Θετικός ο Ισπανός σε ένα ακόμη παιχνίδι. Είχε μια επικίνδυνη κεφαλιά στο φινάλε του πρώτου μέρους, που θα μπορούσε να την είχε στείλει προς την εστία.

Χουάνκαρ (5/10): Σε ένα θεωρητικά εύκολο βράδυ για την άμυνα του Παναθηναϊκού, μια στιγμή αδράνειας από τη δική του πλευρά, προκάλεσε το γκολ του Βόλου, που δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικό στη Λεωφόρο. Θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερα ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα στις προωθήσεις του. Έπεσε στο β’ μέρος.

Γιάννης Κώτσιρας (6/10): Δεν αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην άμυνα, δεν έπαιξε, όμως, και πιο επιθετικά. Βέβαια, και από δικό του πρέσινγκ, ήρθε το 2-0 του Αλεξανδρόπουλου.

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος (8,5/10): Εξαιρετικό βράδυ για τον Έλληνα χαφ του Παναθηναϊκού, ο οποίος έκοβε και… έραβε στη μεσαία γραμμή. Το… κερασάκι ήταν το απίθανο γκολ που πέτυχε για τους πράσινους στις αρχές του β’ ημιχρόνου.

Μαουρίσιο (6/10): Έδειξε κάποια σημάδια κούρασης ο Βραζιλιάνος. Είχε μια κεφαλιά στο πρώτο μέρος που πέρασε άουτ, δεν κατάφερε να γίνει πιο απειλητικός, αλλά παρέμεινε πολύτιμος για το Τριφύλλι.

Λούκας Βιγιαφάνιες (5/10): Είχε κάποιες καλές στιγμές στο ματς, όμως, δεν έκανε τη διαφορά.

Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα (5,5/10): Μπορούσε να προσφέρει παραπάνω ο Ισπανός ακραίος επιθετικός. Πήρε μόλις, μια προσπάθεια με χλιαρό πλασέ εκτός της περιοχής των φιλοξενούμενων.

Σεμπάστιαν Παλάσιος (7,5/10): Επιτέλους… λίγο «Τούκου». Ο Αργεντινός έδειξε πως αισθάνεται καλά, μπήκε φορτσάτος στην αναμέτρηση και στην πρώτη ουσιαστική ευκαιρία της ομάδας, σέρβιρε στον Μακέντα για το 1-0. Είναι δεδομένο πως θα προσφέρει παραπάνω στη συνέχεια.

Φεντερίκο Μακέντα (8/10): Συνδέθηκε ξανά ο Ιταλός με τα αντίπαλα δίχτυα. Πέτυχε 4ο γκολ στα τρία τελευταία ματς του Παναθηναϊκού ο Κίκο και δείχνει… έτοιμος για το ντέρμπι και τη ρεβάνς, όσο λείπουν Καρλίτος – Ιωαννίδης.

Ρούμπεν Πέρεθ (5/10): Έκανε τα απολύτως απαραίτητα για το Τριφύλλι. Μπήκε στο 69′ στη θέση του Βιγιαφάνιες.

Ματέους Βιτάλ (-): Είχε μια φοβερή εκτέλεση φάουλ στο τελευταίο μέρος του αγώνα, αλλά ο Κότνικ τον σταμάτησε εντυπωσιακά. Μετέπειτα, δεν είχε κάποια άλλη φάση.

Τάσος Χατζηγιοβάνης (-): Παρομοίως, πέρασε ως αλλαγή στο τελευταίο δεκάλεπτο και δεν μπόρεσε να αλλάξει τα δεδομένα στην αναμέτρηση.

Γιάννης Μπουζούκης (-): Αποτέλεσε την τελευταία αλλαγή και δεν μπορεί να κριθεί.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News