Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Η κριτική των πρασίνων

Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Η κριτική των πρασίνων

Ο Νότης Καμπέρης αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

Ο Γιώργος Βόβορας είχε εξ’ αρχής, θέματα στο «5», σε μια θέση που έλειπαν οι Βουγιούκας, Όγκαστ και Μπέντιλ. Ως γνωστόν, στον «1» οι λύσεις ήταν κι από πριν περιορισμένες, ειδικότερα πριν τον ερχομό του Σάικς. Ωστόσο, το καλοκαίρι αποκτήθηκαν κάποιοι παίκτες… πολλών χρήσεων για τον Έλληνα προπονητή που ως τώρα έχουν σκεπάσει αποτελεσματικά τα όποια κενά.

Από την άλλη πλευρά, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας των… οικονομικών προβλημάτων, εμφάνισε πληρότητα σε όλες τις θέσεις (χωρίς καμία απουσία) και αναμφισβήτητη ποιότητα (και) εκεί που «πονούσε» το Τριφύλλι με τους Σενγκέλια και Μιλουτίνοφ.

Γιώργος Βόβορας (6/10): Δεν του βγήκε η αρχική πεντάδα (Μποχωρίδης, Φόστερ, Παπαπέτρου, Κασελάκης, Μήτογλου) και παρενέβη επιτυχώς στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την προσθήκη ψηλών (Ουάιτ, Παπαγιάννης, Ρος) γυρνώντας από το 5-18 (24-24 αποτ. 1ης περιόδου).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο τα βρήκε… σκούρα απέναντι στους πρωτοκλασάτους παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη κι ακόμη και μετά το τάιμ άουτ που κάλεσε (26-33), δεν μπόρεσε να αντιστρέψει την εις βάρος του κατάσταση (29-46). Βρήκε… στήριγμα στην ποιότητα του Νέντοβιτς και την άμυνα του Ρος για τη δεύτερη πράσινη αντεπίθεση (52-53). Έκανε παραπάνω από όσα περνούσαν από το χέρι του, αλλά ήταν αδύνατον να σταματήσει στη συνέχεια τον ρυθμό της ΤΣΣΚΑ.

Λευτέρης Μποχωρίδης (6/10): Στα λεπτά που αγωνίστηκε, ο Έλληνας γκαρντ ήταν πολύ καλός, αλλά το παιχνίδι απαιτούσε την παρουσία του Σαντ Ρος στο παρκέ. Πέτυχε 10 πόντους, μοίρασε 2 ασίστ και μάζεψε 2 ριμπάουντ σε 15:26.

Χάουαρντ Σαντ Ρος (3/10): Ο Κουβανός αποτέλεσε για ακόμη μια φορά το σήμα κατατεθέν στην άμυνα του Τριφυλλιού. Επιθετικά δεν μπήκε στο πνεύμα, ήταν διστακτικός και προχώρησε σε κακές επιλογές. Σημείωσε 0/3 δίποντα και 0/4 τρίποντα!

Γιώργος Καλαϊτζάκης (-): Αγωνίστηκε στα τελευταία 90” και δεν μπορεί να κριθεί.

Νίκος Δίπλαρος: DNP

Μάρκους Φόστερ (4/10): Ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν τον Φόστερ της… Βαρκελώνης, αλλά ο Αμερικανός έμεινε άποντος στο πρώτο 20λεπτο. Πήρε τα… πάνω του με ένα τρίποντο ψυχολογίας στο τρίτο δεκάλεπτο και σε κείνο το διάστημα σημείωσε άλλους 4 πόντους, αλλά και μια τρομερή ασίστ στον Μήτογλου.

Νεμάνια Νέντοβιτς (8/10): Ζεστάθηκε για τα καλά στη β’ περίοδο με 14 πόντους – απάντηση στα τρομακτικά ποσοστά της ΤΣΣΚΑ από τα 6,75μ. (ξεκίνησαν οι Ρώσοι με 75% ευστοχία, 9/12 τρίποντα!). Δεν μπορούσε να κάνει, όμως, και «θαύματα». Όταν χάθηκε η επαφή με το σκορ, δεν μπόρεσε να ηγηθεί και πάλι στο σκοράρισμα. Ολοκλήρωσε το παιχνίδι στους 19 πόντους.

Ιωάννης Παπαπέτρου (5/10)Προσπάθησε να αντιστρέψει το μομέντουμ με ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στο τρίτο δεκάλεπτο (52-53). Βγήκε… εκτός εαυτού λόγω των διαιτητών (η αρχή έγινε από μια… γκάφα των «γκρι» στο τέλος του ημιχρόνου) και τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή, ενώ στην επόμενη φάση έκανε βήματα. Σε γενικές γραμμές, ήταν καλός με 11 πόντους και 6 ριμπάουντ (είχε και τρία λάθη).

Άαρον Ουάιτ (4/10): Έδωσε πνοή στην επίθεση του Παναθηναϊκού με πέντε πόντους στην πρώτη περίοδο. Παρόλο που βρήκε την ψυχολογία, η συνέχεια δεν ήταν η επιθυμητή. Πέτυχε, ακόμη, ένα θεαματικό follow κάρφωμα για… highlight στο 34′.

Λεωνίδας Κασελάκης (-)Αγωνίστηκε για λίγο και δεν μπορεί να κριθεί.

Ντίνος Μήτογλου (3/10): Μακριά από τον καλό του εαυτό ο Έλληνας φόργουορντ. Εμφάνισε αδυναμία να βοηθήσει τον Παναθηναϊκού στα ριμπάουντ απέναντι στα… θηρία των Ρώσων. Δεν έπιασε ρυθμό από νωρίς κι αυτό κόστισε.

Νίκος Περσίδης: DNP

Γιώργος Παπαγιάννης (5/10)Καλή σχετικά εμφάνιση από τον υψηλόσωμο σέντερ σε άμυνα και επίθεση στο πρώτο ημίχρονο με 6 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Αντιμετώπισε προβλήματα στο μαρκάρισμα του Μιλουτίνοφ, έπαιξε ρόλο και το γεγονός πως δεν είχε παίκτες από πίσω του να τον καλύψουν, αφού – μέσα σ’όλα – και ο Μήτογλου δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά. Έφθασε σε διψήφιο αριθμό πόντων (10).

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News