Παναθηναϊκός: Τρία επιπλέον πράγματα μένουν να κάνεις

Παναθηναϊκός: Τρία επιπλέον πράγματα μένουν να κάνεις

Δύο γκολ, χαμένα τετ-α-τετ, ευκαιρίες, ωραίο ποδόσφαιρο κόντρα στον Άρη χωρίς να έχεις στο γκαζόν τους καλύτερούς σου σκόρερ (Καρλίτος, Μαουρίσιο) και τον συντονιστή-σύρτη μεταξύ άμυνας/επίθεσης (Ρούμπεν).

Περιμένουμε την εξέλιξη του πλάνου και τι βοήθεια θα έρθει από τις μεταγραφές.

Όσον αφορά το επιθετικό πλάνο, δε θα πούμε αυτό που λένε οι περισσότεροι, ότι δηλαδή ο σύλλογος πρέπει να χτυπήσει πολύ με τον Καρλίτος ποντάροντας στην φόρμα του Ισπανού.

Θα πάμε λίγο πιο πέρα λέγοντας ότι οι πράσινοι πρέπει να επικεντρωθούν στο να παρουσιάσουν μια ακόμα πιο ισορροπημένη γραμμή κρούσης.

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς μπορεί να παρουσιάσει επίθεση με άξονα τους νοτιοαμερικάνους, να …ταϊσει τους φορ της, αλλά κυρίως να μην κάνει αβίαστα λάθη που θα δίνουν ανοιχτό γήπεδο στον αντίπαλο, να έχει καλή κυκλοφορία και σωστό timing στην είσοδο-εξοδο μπάλας στα σημεία βολής, να βρίσκει καλά περιφερειακά σουτ, δοκιμάζοντας οι παίκτες να απειλήσουν και εκτός περιοχής.

Αυτό το τελευταίο βάζει πίεση στην άμυνα του αντιπάλου και δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις για συνεργασίες με τους φορ που βρίσκουν κενά μέτρα.

Το εξωτερικό σουτ των πρασίνων μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο β΄ γύρο.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News