Παναθηναϊκός: Τουλάχιστον φέτος ήρθαν κανονικοί πόιντ γκαρντ!

Η Ρώμη δε χτίστηκε σε μια μέρα, ούτε και ο... Παναθηναϊκός!

Παναθηναϊκός: Τουλάχιστον φέτος στην ΚΑΕ δέησαν να πάρουν κανονικούς πλέι-μέικερ.

Το αν οι Λι-Ουόλτερς φανούν αντάξιοι της πρόκλησης είναι άλλου παππά ευαγγέλιο.

Πάντως έχει αποδειχθεί ότι χωρίς τον Νικ Καλάθη (και χωρίς τον Διαμαντίδη μετά το 2016), ο Παναθηναϊκός θα ήταν πιθανότατα σύνολο δίχως ταυτότητα και σημείο αναφοράς.

Οι μεγάλοι γκαρντ είναι αυτοί που δίνουν το στίγμα της μεγαλοσύνης, δύσκολα θα βρεις κλαμπ πρώτης γραμμής χωρίς πρωτοκλασάτο περιφερειακό ηγέτη.

Οι περισσότεροι σύλλογοι έχουν δύο και τρεις. Στη δεύτερη θητεία του στον Παναθηναϊκό ο Καλάθης υπήρξε ο καλύτερος δημιουργός, ο καλύτερος σκόρερ, ο καλύτερος αμυντικός, αλλά και ο καλύτερος ριμπάουντερ της ομάδας.

Όσο κι αν τσίνιζαν κάποιοι με την μεγάλη του αμοιβή (σε εποχές που η χώρα φλέρταρε με την χρεοκοπία και την έξοδο από την Ευρωζώνη) η προσφορά του ήταν σημαντική, πολύπλευρη.

Από τότε που αποφάσισε να πάει στη Βαρκελώνη σου λείπει ένας προπονητής μέσα στο γήπεδο.

Ο Νικ όσο κι αν ήταν κρύος με την εξέδρα και υπερβολικά… Αμερικανός αποτελούσε το μάτι, το αυτί και το στόμα του Πιτίνο, του Πασκουάλ, του Πεδουλάκη, του Τζόρτζεβιτς σε ομάδες που πάντα διεκδίκησαν είσοδο σε φάιανλ -φορ. Από τότε που έφυγε όλοι ψάχνονται…Τυχαίο;

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News