Παναθηναϊκός: Τόσο κόσμο είχε το ΟΑΚΑ με Βιλερμπάν

Παναθηναϊκός: Τόσο κόσμο είχε το ΟΑΚΑ με Βιλερμπάν

O Παναθηναϊκός κέρδισε εύκολα τη Βιλερμπάν με 77-58 στο ΟΑΚΑ, για τη 10η αγωνιστική, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους σε 4-6.

Οι Πράσινοι εμφανίστηκαν βελτιωμένοι για ακόμη ένα παιχνίδι, έπαιξαν καλό μπάσκετ και με οδηγό την εξαιρετική τους άμυνα έφταναν στη νίκη.

Ο κόσμος της ομάδας ήταν και πάλι εκεί και μάλιστα έδειξε την διάθεση να είναι δίπλα στην ομάδα αρκεί να βλέπει προσπάθεια μέσα στο παρκέ.

Η Ευρωλίγκα κατέγραψε χθες 6452 φίλους της ομάδας στο ΟΑΚΑ και ο Ντέγιαν Ράντονιτς και οι παίκτες θα πρέπει να τα πάνε ακόμα καλύτερα ώστε το γήπεδο του Τριφυλλιού να είναι γεμάτο σε κάθε αναμέτρηση.

Άλλωστε όπως είπε και ο προπονητής των Πρασίνων, η ομάδα έχει ανάγκη τον κόσμο της ο οποίος της δίνει έξτρα ώθηση και την βοηθάει πολύ σε κρίσιμες καταστάσεις.

Παναθηναϊκός: Εμφανέστατα βελτιωμένος σε σχέση με πέρσι

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 2/2 στη διαλοβδομάδα της Ευρωλίγκας απέναντι σε Βίρτους Μπολόνια και Βιλερμπάν και βρίσκεται μία νίκη μακριά από τα πλέι οφς.

Το «τριφύλλι» προχώρησε σε ένα… ολικό rebuild το φετινό καλοκαίρι, δίνοντας τη σκυτάλη στον Ντέγιαν Ράντονιτς, ο οποίος μαζί με τον Αργύρη Πεδουλάκη «έχτισε» ένα ρόστερ που διαθέτει ποιότητα και εμπειρία από το επίπεδο της Euroleague.

Βέβαια πρέπει να πούμε ότι έχουν γίνει και αρκετά λάθη στον σχεδιασμό όπως η τρύπα στο 4 πίσω από τον Ντέρικ Γουίλιαμς η οποία ποτέ δεν καλύφθηκε.

Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Γκριγκόνις, Πονίτκα και Μπέικον άργησαν να έρθουν στην ομάδα ενώ οι Παπαγιάννης και Γουόλτερς άργησαν να μπουν στην ομάδα λόγω των τραυματισμών τους.

Αυτό, λοιπόν, που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι η σύγκριση σε σχέση με το τι είχε κάνει ο Παναθηναϊκός στις πρώτες δέκα αγωνιστικές της περσινής Euroleague.

Η τότε ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, που -δεδομένα- είχε μικρότερο μπάτζετ και λιγότερες ποιοτικές επιλογές είχε αρχίσει τη σεζόν 2021-2022 με 2-8. Αντιθέτως, εκείνη του Ράντονιτς βρίσκεται στο 4-6, ανακάμπτει και είναι πια σε… απόσταση αναπνοής από την οκτάδα.

Σίγουρα δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα από ένα μικρό δείγμα αγώνων, πριν καλά – καλά συμπληρωθεί το 1/3 της regular season.

Όμως, το γεγονός πως οι έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης έχουν στο φετινό τους ξεκίνημα +2 νίκες, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό. Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός είναι η 3η ομάδα με το πιο βελτιωμένο ρεκόρ σε σχέση με πέρυσι μαζί με την Μονακό (+2 νίκες), η οποία έχει κάνει μια σπουδαία επένδυση με ξεκάθαρο στόχο το Final Four.

 

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News