Παναθηναϊκός: Το «στοιχείο Ζέκα» και ο Τσοκάι

Παναθηναϊκός: Το «στοιχείο Ζέκα» και ο Τσοκάι

Παναθηναϊκός: Τι περιμένουν οι πράσινοι να προσφέρει ο Ενίς Τσοκάι στο παιχνίδι;

Σίγουρα κλεψίματα, αμυντικές βοήθειες, πνευμόνια και μία πιο aggressive παρουσία, καθώς είναι δυναμικός στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Αλλά και σκληρός, πολύ σκληρός όπου χρειάζεται όπως… μαρτυρούν οι άνθρωποι που τον ξέρουν καλά.

Η άμεση ανάκτηση μπάλας είναι ένα απ’ τα χαρακτηριστικά του, όπως επίσης και η επιλογή του να παίζει στρωτά, με κοντινές μπαλιές αφού δεν του αρέσει να ρισκάρει, παίζει παράλληλα, σπάνια κάθετα.

Δεν σκοράρει, δύσκολα θα βγάλει εκείνος την τελική πάσα για να πανηγυρίσουν οι υπόλοιποι, όμως σε όλη την πορεία του ήταν εκείνος που φρόντιζε να πηγαίνει πάντα η μπάλα σωστά και με ασφάλεια προς τα εμπρός στο build-up.

Ουσιαστικά είναι ο προτελευταίος σύνδεσμος πριν την τελική πάσα εκτέλεσης, εκείνος που πάντα έτρεχε πρώτος για να καλύψει το χώρο μετά από χαμένες μπαλιές, δίνοντας την απαιτούμενη αμυντική ισορροπία.

Στοιχείο που είχε εξαφανιστεί απ’ το παιχνίδι του Παναθηναϊκού την τελευταία τετραετία, μετά την πώληση του Κάρλος Ζέκα.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News