Παναθηναϊκός: Το πρώτο βήμα προς το αύριο, ανανεώσεις και μεταγραφές

Παναθηναϊκός: Ξεπερνούν το εκατομμύριο οι απολαβές του Πρίφτη!

Το πρώτο βήμα προς το αύριο

Η φροντ-λάιν του Παναθηναϊκού μπορεί να έχασε τον αναντικατάστατο Ντίνο Μήτογλου, αλλά ξεφορτώνεται αμυντικές …τρύπες τύπου Όγκαστ και Βουγιούκα. Στη θέση τους αποκτώντας (θέλουμε να ελπίζουμε) παιδιά με περισσότερο «μέγεθος» κι έκρηξη (ώστε να ασκούν περισσότερη αντίσταση όταν η μπάλα φτάνει στο ζωγραφιστό), θα θωρακιστεί περισσότερο η ρακέτα. Βέβαια διαβάζουμε ότι τα περισσότερα χρήματα θα δοθούν για περιφερειακούς. Όταν δεν υπάρχει χρήμα για τους (ούτως ή άλλως δυσεύρετους) αθλητικούς ψηλούς, το κέντρο βάρους της άμυνας αναγκαστικά μετατοπίζεται πιο έξω.

Για να το πούμε διαφορετικά, μπορεί να μην υπάρχουν εκεί αμυντικές …μηχανές σαν τους Καλάθη και Διαμαντίδη αλλά του χρόνου π.χ ο Σαντ-Ρόος θα νιώθει καλύτερα έχοντας δίπλα του τον Λαπροβίτολα αντί του Φόστερ. Ο Αργεντινός είναι ένας Λεκάβιτσιους με περισσότερο μπόι και μεγαλύτερη ποιότητα. Και με στόφα πρωταγωνιστή, όπως απέδειξε ντυμένος τόσο καιρό στα λευκά της Ρεάλ Μαδρίτης.

Θεωρούμε ότι ο νέος Παναθηναϊκός μπορεί να αποδειχθεί ανώτερος του αναμενομένου, ιδίως αν αντέξουν τα πόδια του Νέντοβιτς. Αρκεί να είναι χαμηλά η μπάλα βεβαίως και να μην πιάσει πολλούς τάση μηδενισμού βλέποντας ακόμα μια σεζόν να περνά και να φεύγει δίχως ευρωπαϊκά μεγαλεία. Το πρώτο βήμα προς το αύριο θα είναι να χτιστεί ο νέος πυρήνας της ομάδας, να εδραιωθεί η αγωνιστική της ταυτότητα, να επανέλθει η ηρεμία και να αναδυθεί από το ΟΑΚΑ άρωμα υγείας.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News