Παναθηναϊκός: Το προφίλ της Μπάγερ Λεβερκούζεν (vids)

Παναθηναϊκός: Το προφίλ της Μπάγερ Λεβερκούζεν (vids)

Το newspao.gr σας παρουσιάζει τη δυνατή αντίπαλο του Παναθηναϊκού στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία στις 17/7 και σας παραθέτει μερικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε…




Οι «πράσινοι» έχουν μια ευχάριστη ανάμνηση κόντρα στη Λεβερκούζεν τη σεζόν 1993-1994, όταν είχαν επικρατήσει στη Γερμανία με σκορ 2-1. Για τα δεδομένα της εποχής, ήταν ένα τεράστιο αποτέλεσμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο.




Ο γερμανικός σύλλογος πριν από περίπου 5 χρόνια, τη σεζόν 1987-1988 είχε κατακτήσει το UEFA στους δύο τελικούς με την Εσπανιόλ (επιστρέφοντας στη ρεβάνς από το 3-0 και κατακτώντας τον τίτλο στα πέναλτι 3-2). Στις αρχές της δεκαετίας των 00’s, έφθασε στον τελικό του Champions League, μέτρησε τις δυνάμεις του με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά λύγισε με εκείνο το ιστορικό γυριστό βολέ του Ζιντάν.




Η φετινή Λεβερκούζεν έφθασε μέχρι τους «16» του UEFA Europa League, αποκλείστηκε από μια καλύτερη Αταλάντα με συνολικό σκορ 4-2 (στην προηγούμενη φάση είχε κάνει περίπατο κόντρα στον Ολυμπιακό με συνολικό 5-1). Στους ομίλους τερμάτισε 1η με 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα κόντρα σε Μπέτις, Σέλτικ και Φερεντσβάρος.




Στην Μπουντεσλίγκα η Λεβερκούζεν τερμάτισε στην 3η θέση, στο -13 από την πρώτη Μπάγερν Μονάχου και τη νέα σεζόν θα συμμετέχει στο Champions League. Την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο έκανε μια μεγάλη επένδυση με τον Άνταμ Χλόζεκ, βγάζοντας από το ταμείο της 13 εκατ. ευρώ για να τον αφήσει ελεύθερο η Σπάρτα Πράγας. Επέστρεψαν οι δανεικοί Αζίλ, Αμίρι, Πογιανπάλο και Βάισερ.

Μπορείτε να βρείτε εδώ το ολοκληρωμένο ρόστερ της Λεβερκούζεν

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News