Παναθηναϊκός: «Το πλάνο για Φέρελ, οι ξένοι που θα παίξουν στο ΣΕΦ και οι πιθανές αλλαγές»

Παναθηναϊκός: Τότε θα είναι πανέτοιμος για πεντάδα ο Φερέλ!

Στο γεγονός πως ο Γιόγκι Φέρελ δεν έχει προσαρμοστεί πλήρως στις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ αναφέρθηκε ο Γιώργος Πετρίδης.

Ο ρεπόρτερ του μπασκετικού Παναθηναϊκού τόνισε ότι ο Δημήτρης Πρίφτης εμπιστεύεται περισσότερο τον Μποχωρίδη από τον Αμερικανό γκαρντ σε αυτή τη φάση της περιόδου, ενώ ξεκαθάρισε ότι τα 3 προσεχή ματς μπορεί να αποτελέσουν κριτήριο για κάποιους παίκτες.

Για τον Φέρελ και τους γκαρντ του Παναθηναϊκού είπε: «Είναι δύσκολη η προσαρμογή του Φέρελ από το ΝΒΑ στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είναι λογικό να μην τον εμπιστεύεται ο Πρίφτης από τη στιγμή που δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα. Στο Βελιγράδι είχε κάνει 3 λάθη σε 3 φάσεις. Ο κόουτς ήθελε να έχει έναν πιο ψηλό γκαρντ δίπλα στον Μέικον και γι’ αυτό σε αυτή τη φάση της περιόδου εμπιστεύεται τον Μποχωρίδη. Το δίδυμο Πέρι-Μέικον δεν ταιριάζει απόλυτα. Τουλάχιστον δείχνει να ανεβαίνει ο Πέρι και αποφεύγει τα πολλά λάθη. Ίσως του έχει κάνει καλό ότι πλέον μένει στον πάγκο από την αρχή και μπορεί να διαβάσει καλύτερα το παιχνίδι».

Για τη διαφορετική εικόνα του «τριφυλλιού» σε Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα ανέφερε: «Το ματς με την ΑΕΚ μπορεί να δώσει αυτοπεποίθηση στην ομάδα για την εβδομάδα-φωτιά που έρχεται. Έβγαλε καλές συνεργασίες στο παιχνίδι του και είχε πολύ καλά ποσοστά στα τρίποντα, που ήταν πληγή μέχρι τώρα. Αν είχε πάρει τις δύο οριακές αναμετρήσεις με Μπασκόνια και Ούνιξ και ήταν στο 4-5 στην Ευρωλίγκα, θα κάναμε εντελώς διαφορετική συζήτηση. Έχασε δύο ματς για ένα ριμπάουντ στην ουσία. Υπάρχουν όμως αυτά τα “αν” στον αθλητισμό. Αυτές οι λεπτομέρειες δεν ήταν υπέρ του Παναθηναϊκού κι έχασε τα παιχνίδια, γι’ αυτό και προέκυψε ακόμα μεγαλύτερη πίεση. Δεν βοήθησαν τα αποτελέσματα στην Ευρωλίγκα».

Για το αν είναι κριτήριο τα προσεχή 3 ματς για την ομάδα, τόνισε: «Για τον Πρίφτη δεν νομίζω ότι θα είναι κριτήριο. Τον εμπιστεύονται απόλυτα ο Διαμαντίδης και ο Αλβέρτης. Ίσως για κάποιους παίκτες να είναι κριτήριο αυτά τα 3 παιχνίδια. Τι μπορούν να προσφέρουν ή τι δεν μπορούν να προσφέρουν. Δεν υπάρχει η… ευχέρεια -σε οικονομικό επίπεδο- για αλλαγές στο ρόστερ. Χωρίς να προκύπτει κάτι από το ρεπορτάζ, αν θέλει να διώξει τον Φλόιντ για παράδειγμα, τότε θα πρέπει να τον αντικαταστήσει με έναν παίκτη στα ίδια λεφτά».

Για πιθανές αλλαγές στην εξάδα των ξένων και τον Νέντοβιτς, είπε: «Λογικά θα πάει με αυτή την εξάδα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ίσως γίνει κάποια αλλαγή μετά τη διακοπή. Θα πρέπει να προστατέψει τον Νέντοβιτς από πιθανούς τραυματισμούς. Ούτως ή άλλως το καλοκαιρινό “χτίσιμο” έγινε γύρω από τον Σέρβο γκαρντ και τον Παπαπέτρου. Σίγουρα δεν είναι ο… γνωστός Νέντοβιτς. Θέλει πολύ δρόμο για να φτάσει στα επίπεδα που γνωρίζουμε».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News