Παναθηναϊκός: Το ντουέτο που κάνει διαφορά

Παναθηναϊκός-Μεταγραφές: Φέτος που τους βρήκε, λείπει επιθετικός

Όταν Αϊτόρ και Παλάσιος δεν βρίσκουν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία το να μπλοκάρεις τον Παναθηναϊκό μοιάζει εύκολο.

Το έκαναν στον πρώτο γύρο των πλέι-οφ οι παίκτες της ΑΕΚ (ασχέτως αν ο Ισπανός σκόραρε στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα) το επανέλαβαν και την Κυριακή.

Η ουσία είναι πως ο πολιορκητικός κριός του Ιβάν φέτος είναι το παιχνίδι των πλάγιων. Πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο αρκετά χρόνια πίσω για να βρούμε έκδοση του Παναθηναϊκού που να διέθετε τόσο καθοριστικούς ακραίους μεσοεπιθετικούς.

Ίσως στον προηγούμενο αιώνα και το ντούετο Δώνη-Γ.Χ Γεωργιάδη επί ημερών του Χουάν Ρότσα. Φέτος τακτική αφοσίωση του ντουέτου κάνει ευτυχισμένο τον Γιοβάνοβιτς.

Τόσο ο Παλάσιος όσο κι ο Αϊτόρ είναι άριστοι στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, βγάζουν ένταση και αποτελεσματικότητα σε κάθε συνθήκη πρέσινγκ στον αντίπαλο και σπάνια αφήνουν εκτεθειμένη σε υπεραριθμίες την πτέρυγά τους, ενώ για δημιουργία μιλούν ήδη τα γκολ που έχουν σκοράρει και οι ασίστ που έχουν μοιράσει.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News