Παναθηναϊκός: Το μεγάλο φετινό όπλο του

Σένκεφελντ: «Περάσαμε δυσκολίες, αλλά τώρα δαπανήθηκαν χρήματα»

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας χωρίς να έχει ακόμα κάποια απώλεια βαθμών στις 5 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Αυτό το έχει πετύχει σε μεγάλο βαθμό λόγω της άμυνας του η οποία φαίνεται ότι θα είναι το μεγάλο του όπλο τη φετινή σεζόν.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρουσιάζει μια ομάδα με εξαιρετική αμυντική λειτουργία η οποία δύσκολα δέχεται φάσεις από τους αντιπάλους της.

Αυτό το αποδεικνύουν και οι αριθμοί καθώς οι Πράσινοι έχουν δεχτεί μόλις ένα γκολ μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα ενώ στο τελευταίο αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν δέχτηκε καμία φάση.

Είναι δεδομένο ότι για να κάνεις πρωταθλητισμό θα πρέπει να μην δίνεις δικαιώματα και κρατάς τις άλλες ομάδες όσο περισσότερο γίνεται μακριά από την εστία σου.

Αυτό δίνει ασφάλεια και σιγουριά στην ομάδα ενώ ανεβάζει την αυτοπεποίθηση της.

Το μεγάλο στοίχημα είναι το Τριφύλλι να παραμείνει στιβαρό αμυντικά στα επόμενα παιχνίδια που έρχονται και ειδικότερα στις εκτός έδρας αναμετρήσεις τους.

Αν το πετύχει αυτό, θα έχει κάνει ένα ακόμα βήμα ώστε να διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα.

Παναθηναϊκός: Τραχύτητα και σκληράδα ίσον μεταγραφή με προοπτική

Ποτέ δεν ξέρεις αν μια μεταγραφή σου «βγει», αλλά είναι κανόνας πως όσο πιο «βαρύ» το βιογραφικό τόσο μικρότερο το ρίσκο.

Ο Ενίς Τσοκάι δεν έχει «γαλόνια», ακόμα είναι πιτσιρικάς σε ηλικία, κάτι που σημαίνει ότι μπορείς να τον διαμορφώσεις παικτικά. Διαβάζουμε πως πρόκειται για ποδοσφαιριστή που πάει επιθετικά στο μαρκάρισμα (ότι πρέπει για τον άξονα του Κυπελλούχου) κι ότι παίζει σε μία ένταση που στα περισσότερα ελληνικά παιχνίδια θα του επιτρέπει να είναι κυρίαρχος.

Το αργό ποδόσφαιρο μας θα του δώσει τη δυνατότητα να γίνει πιο επιθετικός από ότι ήταν στο κροατικό πρωτάθλημα που δεν φημίζεται κιόλας για τις δυνατές του ομάδες. Πρόκειται για παίκτη που λόγω τραχύτητας κάνει καριέρα στην θέση 6.

Θα διαπιστώσουμε αν μπορεί εύκολα να τρέχει την μπάλα και να κερδίζει μέτρα, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να παίξει και στο 8 σε κάποια ματς αν κι αυτό δύσκολα θα συμβεί έχοντας παίκτες με καλύτερη τεχνική κατάρτιση μπροστά του.

Το καλό είναι ότι στα μέρη μας δεν θα βρει (πολλά) χαφ και αρκετές ομάδες που θα μπορούν να του ανακόψουν το τρέξιμο του με την μπάλα. Με το καλημέρα φαίνεται όμως ότι ο Αλβανός θα αποτελέσει σημαντική προσθήκη αφού την σκληράδα του δεν την διαθέτει κανείς άλλος κεντρικός μέσος.

Ασφαλώς το γεγονός πως αγοράστηκε και δεν είναι δανεικός συν το ότι είναι 23 ετών δημιουργεί συνθήκες για να μιλάμε σε λίγο καιρό για μεταγραφή που θα έχει προοπτική.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News