Παναθηναϊκός: Το μεγάλο ερωτηματικό...

Παναθηναϊκός: Το μεγάλο ερωτηματικό...

Ο Παναθηναϊκός σε μερικούς μήνες θα κληθεί να απαντήσει στο ερώτημα που θα είναι αιωρούμενο μεταξύ των αγώνων του: Μπορεί να ισορροπήσει ανάμεσα στο ένστικτο που έχουν οι σουτέρ και σκόρερ που έχει προσθέσει, με τη λογική ότι τα παιχνίδια κερδίζονται μόνο με την άμυνα;

Αυτή η τελευταία είναι κι η λογική Νέντοβιτς-Πεδουλάκη τουλάχιστον. Το συγκεκριμένο ερώτημα θα απαντηθεί μέσα στη σεζόν σε δύσκολες συνθήκες και απέναντι σε πολύ απαιτητικούς αντιπάλους.

Το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα χάνει με κάτω τα χέρια τις βραδιές που θα …δαγκώνει αμυντικά.

Το ερώτημα είναι αν τις μέρες που ο αντίπαλος έχει οίστρο και δεν σου πηγαίνει τίποτα καλά (γιατί προφανώς θα υπάρξουν τέτοιες μέρες και μάλιστα πολλές) αν θα είσαι έτοιμος να αντιπαρατάξεις πειστικό plan B. Σε σχέση με την ομάδα που είδαμε την περασμένη χρονιά, οι λύσεις σου είναι αριθμητικά περισσότερες.

Π.χ δεν συγκρίνεται ο Γκριγκόνις με τον Μέικον κι οι Καββαδάς-Εβανς με τον Γκουντάιτις. Λογικά θα χτίσεις μια πιο σκληρή ομάδα με έφεση στις πιεστικές άμυνες και στο ξύλο που θα δίνει ευκαιρίες να τρέξεις στο ανοιχτό γήπεδο.

Διαθέτεις επαρκείς σουτέρ, ένα παίκτη που σίγουρα θα εξελιχθεί στον καλύτερο σκόρερ σου (Γκριγκόνις) αλλά είναι άγνωστο αν μπορείς με τα χαρακτηριστικά των αθλητών σου να πετύχεις την περιβόητη ισορροπία.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News