Παναθηναϊκός: Το κλειδί στον άξονα λέγεται... φαντασία!

Παναθηναϊκός: Όσα πήρε από τους μέσους του στον πρώτο γύρο

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς περιμένει στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος να δει από έναν συγκεκριμένο παίκτη του όλα εκείνα τα στοιχεία που έλειψαν σε διάρκεια στον πρώτο γύρο.

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από έναν εξαιρετικό πρώτο γύρο και πλέον στην επανέναρξη των αγωνιστικών του υποχρεώσεων θέλει να επανεμφανιστεί ακόμα καλύτερος. Στόχος του Τριφυλλιού είναι οι υψηλές πτήσεις στην απόδοση της ομάδας, οι οποίες θα συνδυάζονται με διάρκεια.

Για να γίνει αυτό εκτός από ενίσχυση χρειάζεται και βοήθεια από τους ήδη υπάρχοντες ποδοσφαιριστές. Μερικοί απ’ αυτούς στον πρώτο γύρο δεν έδωσαν όσα θα ήθελε και περίμενε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως ο Σέρβος προπονητής έχει πάψει να υπολογίζει σ’ αυτούς. Το αντίθετο μάλιστα. Τους περιμένει και πιστεύει πως θα παρουσιαστούν εντελώς διαφορετικοί προς το καλύτερο.

Ένας από αυτούς τους παίκτες είναι ο Μπερνάρ. Ο Παναθηναϊκός δεν απέκτησε τον Βραζιλιάνο μόνο για φήμη και για να φέρει κόσμο στο γήπεδο. Ο Γιοβάνοβιτς δεν κάνει μεταγραφές εντυπωσιασμού, τύπου Εσιέν, αλλά ουσίας. Ο Μπερνάρ δεδομένα αποκτήθηκε προκειμένου να δώσει πολύ συγκεκριμένα πράγματα στους πράσινους, μέσω των οποίων θα ανέβαινει επίπεδα η ομάδα.

Ο Βραζιλιάνος άσος σαν δεκάρι μπορεί να δώσει στον Παναθηναϊκό δύο πολύ σημαντικά στοιχεία. Φαντασία και το απρόβλεπτο στο παιχνίδι του. Με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεύτερο χρόνο στο τιμόνι και τον τρόπο παιχνιδιού να μην αλλάζει σε σχέση με πέρυσι, επιθετικά, θα ήταν εύκολο για τους αντίπαλους προπονητές να διαβάσουν το παιχνίδι των πράσινων.

Πέρυσι ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ δυνατός στα άκρα του με τους Παλάσιος-Αϊτόρ, ενώ έπαιρνε το κάτι παραπάνω από τον άξονα με την παρουσία του Γκατσίνοβιτς, ο οποίος δεν υπάρχει πλέον. Τα άκρα παρέμειναν δυνατά κι ουσιαστικά μαζί με Χουάνκαρ είναι οι βασικότερες απειλές για τις αντίπαλες άμυνες. Όμως ο Σέρβος τεχνικός ήθελε να προσθέσει παιχνίδι κι από τον άξονα.

Με τον Μπερνάρ η ομάδα γίνεται πιο ποιοτική, καθώς ο Βραζιλιάνος είναι ένας εξαιρετικά τεχνικός παίκτης και με έφεση στο ένας εναντίον ενός. Μπορεί να ανοίξει τις άμυνες με μια ατομική του ενέργεια αλλά και με κάθετο παιχνίδι, το οποίο έλειπε πολύ από τον περσινό Παναθηναϊκό.

Ουσιαστικά με τους εσωτερικούς εξτρέμ να γίνονται δεύτεροι φορ, τον Χουάνκαρ να γίνεται εξτρέμ και τον Σπόραρ σαν κλασσικός φορ να δίνει σπουδαίες πια λύσεις, η ενίσχυση στον άξονα θα απογείωνε τον Παναθηναϊκό. Όσες φορές ο Μπερνάρ ήταν καλός και έδειξε τις αρετές του, οι πράσινοι ήταν δύο με τρία επίπεδα καλύτεροι.

Με απλά λόγια ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς περιμένει να δει μεγαλύτερη σταθερότητα από τον Βραζιλιάνο, ο οποίος θα είναι ο συνδετικός κρίκος μεσαίας γραμμής και επίθεσης. Θα είναι εκείνος που θα αποφασίζει την τύχη των επιθέσεων κι εκείνος που με μια ατομική του ενέργεια θα μπορέσει να ξεκλειδώσει κλειστές άμυνες.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News