Παναθηναϊκός: Το κάτι παραπάνω που θες και τα… «πιστολιάσματα»

Παναθηναϊκός - Άρης 2-0: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Σίγουρα η ήττα στο Βόλο είναι πισωγύρισμα, ήρθε εκεί που άρχισε να εδραιώνεται στο κλαμπ ψυχολογία ανώτερου.

Τι βλέπαμε μέχρι την Κυριακή; Σερί νίκες, εκμετάλλευση των μπαλαδόρων, η επίθεσή δούλευε καλά με κάθε παίκτη να ανταποκρίνεται στο ρόλο του, ενώ ο προπονητής είχε επεκτείνει το rotation, με περισσότερες εναλλακτικές στον πάγκο.

Πραγματικά ο Παναθηναϊκός των τελευταίων εβδομάδων σου έβγαζε την αίσθηση της καλής, βελτιωμένης ομάδας που μπορούσε στο 2ο γύρο να εξασφαλίσει Ευρώπη και την παρουσία στον τελικό του Κυπέλλου.

Η ουσία είναι πως όλη αυτή η «δε ξέρω τι μας ξημερώνει» κατάσταση, σε συνδυασμό με εκείνους που σε «πιστολιάζουν» κάθε φορά που θες να φέρεις τις καταστάσεις στα μέτρα σουμ είναι απίστευτα ψυχοφθόρα και κάνει (εδώ και γενιές) το τριφύλλι να κυνηγά διαρκώς την ουρά του.

Στα αμιγώς αγωνιστικά, είναι φανερό ότι με την επιστροφή Πέρεθ-Μαουρίσιο θα είσαι άλλη ομάδα.

Οι μέσοι έχουν αλλάξει το στυλ του κλαμπ, το οποίο είναι σύνολο που βασίζεται στην κυκλοφορία μπάλας, έχοντας κατεβάσει σημαντικά τα ποσοστά των αντιπάλων σε καθαρές ευκαιρίες, με δυνατό του σημείο την εγκεφαλικότητα και την ποδοσφαιρική σκέψη. Για φέτος είμαστε βέβαιοι πως οι πράσινοι θα βελτιωθούν και θα είναι ανταγωνιστικοί αλλά θέλουν το κάτι παραπάνω για να κοιτάξουν την κορυφή.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News