Παναθηναϊκός: Το γκολ είναι στο δρόμο κι έρχεται

Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-0: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού (vids)

Παναθηναϊκός: Η κυριαρχία του πρωτοπόρου στηρίζεται στην ταχύτητα κίνησης και σκέψης.

Ακόμα δεν υπάρχουν ανάσες για να κρατηθεί αμείωτο το τέμπο για 90 λεπτά αλλά υπάρχουν στιγμές που οι πράσινοι την μπάλα την κρύβουν.

Προφανώς δεν μιλάμε μόνο για ταχύτητα στον αιφνιδιασμό αλλά για τα σπριντ στο ένα τέταρτο του γηπέδου, εκεί που εκτελούνται οι επιθέσεις!

Οι αυτοματισμοί είναι το κύριο χαρακτηριστικό, αποτέλεσμα της χημείας των παικτών και της καλής δουλειάς του προπονητή.

Είναι σημαντικό ότι γρήγοροι δεν είναι μόνο οι επιθετικοί αλλά κι όσοι βγαίνουν από την άμυνα μπροστά!

Στη φάση του 3-0 με τον ΠΑΣ, Σάρλια-Ιωαννίδης-Αϊτόρ ακουμπούν μπάλα και μέσα σε 5΄΄ το τόπι έχει αναπαυθεί στα δίχτυα. Με τρία αγγίγματα μέσα σε λίγα μέτρα χώρο η μπάλα χάθηκε.

Ωραίο να παρακολουθείς τους Κυπελλούχους να μην κρατούν πολλή ώρα το τόπι στα πόδια τους, να έχουν κίνηση χωρίς αυτό και να κάνουν μια σειρά από τρικ παρασέρνοντας με τις κινήσεις τους τα μπακ μέχρι να φτάσουν εκεί που θέλουν πραγματικά να χτυπήσουν.

Η ασταμάτητη κίνηση μακριά από την μπάλα χαλάει την ισορροπία της άμυνας κι αν δεν είσαι συγκεντρωμένος το γκολ είναι στον δρόμο και έρχεται…

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News