Παναθηναϊκός: Το... έγκλημα με τον Σωτήρη Νίνη

Παναθηναϊκός: Μεταγραφικό «άνοιγμα» Νίνη στο τριφύλλι

Ο Σωτήρης Νίνης δήλωσε ότι θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό και για μια ακόμα φορά μας έμπηξε το… μαχαίρι στην καρδιά για τον τρόπο που το κλαμπ διαχειρίστηκε το μεγαλύτερο ταλέντο που ξεπήδησε μέσα από το φυτώριό του.

Ο Βίκτορ Μουνιόθ του έδωσε την ευκαιρία να παίξει βασικός στα 16 του, ο πιτσιρικάς έκανε απίθανα πράγματα το 2007 και μετά δώστου συνεχόμενα παιχνίδια, ακατάλληλο πρόγραμμα προπόνησης, μηδενική ξεκούραση, πάρε να χεις προβλήματα τραυματισμών και… γυάλινο μυϊκό σύστημα, πασπαλισμένο με αμέτρητες αλλαγές θέσεων από τους ανθρώπους που κατά καιρούς τον προπόνησαν με αποτέλεσμα το παλικαράκι να…τρελαθεί.

Με αυτό που συνέβη στον Σωτήρη είναι να σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Ήταν τόσο φανερό πως από όσους νέους ποδοσφαιριστές διέθετε το ρόστερ, ο μόνος που είχε τα ποιοτικά προσόντα που απαιτεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο το 2008 ήταν ο Νίνης κι όμως το τριφύλλι έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να του δώσει όσο γίνεται λιγότερο χρόνο.

Το έτος του Ιωβηλαίου του συλλόγου ο Ζοζέ Πεσέιρο επέλεγε να παίζει δεξιά με Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη, μόνο την μπάλα να τους πέταγες μπροστά και να τους έλεγες τρέξτε μαζί της θα έφτανε για να πάρεις σωστή απόφαση και να μην έχεις τον μικρό να ξεροσταλιάζει μεταξύ πάγκου και εξέδρας.

Ο Σωτήρης έκανε σπάνιες ενέργειες στην πρώτη του σεζόν κι όμως ο Παναθηναϊκός κατάφερε να τον ακυρώσει. Ποδοσφαιριστή που στα 16 του έβγαζε ταχύτητα με μπάλα και χωρίς, ικανό να παίξει στην πλάτη της άμυνας, να δημιουργεί ρήγματα και να δίνει πλάτος και ταχύτητα στην ανάπτυξη αν κάνεις και τον παίρνεις από κλαμπ του εξωτερικού τον πληρώνεις καραβίσιο.

Εμείς τον είχαμε μέσα στα πόδια μας, αλλά… Αυτό που ήθελε ο νεαρός ήταν μονάχα εμπιστοσύνη κι επιστημονική υποστήριξη για το κορμί του ώστε μέσα από τους αγώνες να αποκτήσει διάρκεια. Ο σύλλογος έκανε το πάν για να ΜΗΝ εξελιχθεί το παιδί που μας έδωσε μονάχα ψήγματα από την κλάση του.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News