Παναθηναϊκός: Το... ατύχημα με τον Μακέντα (κι όχι μόνο)

Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός 2-2 (Highlights - VIDEO)

Ο Καρλίτος εξέτισε την ποινή του στο ματς με την Τρίπολη, θα είναι διαθέσιμος για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ αν και δύσκολα ο Λάζλο Μπόλονι θα βγάλει από το βασικό σχήμα τον Κίκο Μακέντα που έχει πάρει φόρα.

Ο Ιταλός στο ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να κάνει διαφορά. Ας πιάσουμε την τεχνική του που είναι δυσανάλογη με την ταχύτητά του. Εστω κι αν είναι αργός, οι καλές επαφές που έχει με το τόπι του επιτρέπουν να κάνει σωστά τα απλά πράγματα. Δεν είναι επίσης τρομερά δυνατός, μήτε …θηρίο στο ψηλό παιγνίδι.

Όμως η σημαντική γνώση της θέσης και κυρίως η διάθεσή του να βοηθά τον συμπαίκτη κουβαλώντας και προστατεύοντας υποδειγματικά μπάλα κάνουν συχνά τη διαφορά: στο σύγχρονο ποδόσφαιρο το να έχεις παίκτη με διάθεση να φύγει από την περιοχή για να βοηθήσει στην κυκλοφορία είναι αβαντάζ τεράστιο.

Το κακό είναι πως αν προηγουμένως έχεις …κάψει μια ολόκληρη ομάδα στην προετοιμασία, αναγκάζοντας ακόμα και χαρισματικούς ποδοσφαιριστές να παίζουν πολύ κάτω από τα στάνταρ τους, τους εκθέτεις στα μάτια κοινού και Media.

Ξέρουμε όλοι πόσο εύκολα κρεμιούνται ταμπέλες στη χώρα μας και ειδικά στον Παναθηναϊκό.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News