Παναθηναϊκός: Τι σηματοδοτεί η επιστροφή στο ευρωπαϊκό προσκήνιο

Παναθηναϊκός: Τι σηματοδοτεί η επιστροφή στο ευρωπαϊκό προσκήνιο

Η ομάδα ετοιμάζεται για τα παιχνίδια με τη Σλάβια για να γυρίσει εκεί που (παραδοσιακά) νιώθει πιο άνετα από κάθε άλλο σωματείο της χώρας.

Πέντε χρόνια μακριά από την Ευρώπη είναι σαν αιώνας για το τριφύλλι , ενώ χωρίς τον πρέσβη σε καλή κατάσταση δείτε που έχει φτάσει συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο το οποίο ΠΑΝΤΑ το τριφύλλι έσερνε από την αφάνεια, πότε με τα αποτελέσματά του στα σαλόνια, πότε με τις εξαιρετικές του φουρνιές, που στην Πορτογαλία ανέβασαν την Ελλάδα στο υψηλότερο σκαλί.

Φυσικά η επίσημη επιστροφή στην κανονικότητα για τον σύλλογο θα καταγραφεί όταν παίξει σε ομίλους CL, εκεί που ανήκει δηλαδή.

Σημάδια ολικής επαναφοράς έχουν γίνει αντιληπτά από την άνοιξη και την πορεία πρωταθλητισμού στα πλέι-οφ συν το Κύπελλο Ελλάδας, όμως ακόμα παραμένουν…αχνά.

Νομοτελειακά θα γίνει κάποια στιγμή ο Παναθηναϊκός να αρχίσει να σκορπά δέος, όμως ακόμα υπάρχει πολλή ανηφόρα μπροστά του.

Όπως και να έχει η επιστροφή του στο ευρωπαϊκό προσκήνιο είναι ευτύχημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που πάντα ζούσε τις μεγαλύτερες διεθνείς επιτυχίες του (και σε επίπεδο Εθνικής), όταν το τριφύλλι ήταν η καλύτερη ομάδα στη χώρα.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News