Παναθηναϊκός: Τι σεζόν περιμένουμε φέτος από τον Εξάστερο;

Ο Πρίφτης μαγείρεψε, πριν πεινάσει...

Έχει πολύ δουλειά μπροστά του ο Δημήτρης Πρίφτης που επιθυμεί να δώσει η ομάδα πολλά φιλικά παιχνίδια μπας και προλάβει ν’ αποκτήσει μια άλφα ομοιογένεια ενόψει των αγώνων της Ευρωλίγκας.

Οι μπουκ θεωρούν πως το κλαμπ δύσκολα θα περάσει την 14η θέση φέτος, κάτι που σημαίνει μπόλικες ήττες που όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνουν στην Ελλάδα. Ο αντίλογος πολλών ψύχραιμων ότι είμαστε σε φάση ανοικοδόμησης (για νιοστή φορά), ότι ένας προπονητής θέλει χρόνο για να κριθεί δεν φτουράνε μπροστά σε όσους έχουν μάθει να θέλουν…αίμα μετά από κάθε αποτυχία.

Δεν λέμε ότι η χρονιά είναι χαμένη ή ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει τύχει να διακριθεί ή ότι είναι για πέταμα, ή ότι δεν θα κάνει τίποτα κτλ. Αυτό που λέμε είναι ότι το κλαμπ παίρνει και φέτος το ίδιο ρίσκο: οι καλύτεροι παραμένουν ο Παπαπέτρου, ο Νέντοβιτς κι ο Παπαγιάννης, δηλαδή οι περσινοί ηγέτες.

Αυτό από μόνο του, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η σεζόν θα μοιάζει με την περσινή. Ποιο ήταν το χαρακτηριστικό της περασμένης; Ότι για να κερδίσει στην Ευρώπη ο νταμπλούχος έπρεπε να κάνει διαρκώς μικρές υπερβάσεις – να παίζει στα «κόκκινα».

Κάθε στιγμή χαλαρότητας πληρωνόταν με ήττες, ακόμα και από ομάδες κατώτερες. Πέρσι το κλαμπ ακόμα και στο (άδειο) ΟΑΚΑ μπορούσε να χάσει από οποιοδήποτε αν δεν έπαιζε με μεγάλη ένταση – ειδικά στην άμυνα. Τα παιχνίδια μεγάλης έντασης έχουν, όμως, δυο επακόλουθα: ξόδεμα ενέργειας, που πληρώνεται, και τραυματισμούς.

Αν ο Παναθηναϊκός αρχίσει και φέτος με πειράματα (με τον Σαντ Ρος πχ να παριστάνει τον πόιντ γκαρντ) κι έχει πάλι ατυχίες με την υγεία του Σέρβου παικταρά, τότε πάλι οι ίδιοι θα χρειαστούν να τραβήξουν το κουπί, ελπίζοντας να βρουν βοήθειες από τους Αμερικανούς που όμως οι περισσότεροι εξ αυτών θα πάρουν πρώτη φορά μυρωδιά από Ευρωλίγκα.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News