Παναθηναϊκός: Τελικός στο «Βικελίδης» για πολλούς λόγους - Ώρα απαντήσεων

Ενδεκάδες Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός: Πώς θα παίξουν οι δύο ομάδες

Ο Παναθηναϊκός την ερχόμενη Κυριακή (12/2, 20:00) θα φιλοξενηθεί από τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και θα κληθεί να ξεπεράσει μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Το αποτέλεσμα αυτής πάντως θα κρίνει πολλά για το μέλλον του συλλόγου όσον αφορά την πρωταθληματική πορεία.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται αυτή τη στιγμή σ’ ένα σημείο που ψάχνεται κάπου ν’ ακουμπήσει, να πάρει δύναμη και να συνεχίσει. Ο οργανισμός τον τελευταίο καιρό βγάζει μια πίεση που δείχνει να μην μπορεί να σηκώσει. Κακά τα ψέματα πριν αρχίσει το πρωτάθλημα κανείς δεν περίμενε πως οι πράσινοι θα βρίσκονται σε πορεία πρωταθλητισμού Φεβρουάριο μήνα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μαζί με τους παίκτες του ανέβασαν μόνοι τους τον πήχη τόσο ψηλά και πλέον καλούνται, το θέλουν και οι ίδιοι, να το υποστηρίξουν και να το πάνε μέχρι το τέλος της διαδρομής. Για να γίνει αυτό όμως ο Παναθηναϊκός οφείλει να διορθώσει πολλά πράγματα που αυτή τη στιγμή εμφανίζει στα παιχνίδια του και του δημιουργούν πρόβλημα.

Η δοκιμασία στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κόντρα σε μια ομάδα του βεληνεκούς του Άρη είναι σαφώς πολύ απαιτητική και το συγκεκριμένο παιχνίδι χαρακτηρίζεται ως τελικός για τους πράσινους για πολλούς λόγους. Ο Παναθηναϊκός στον πρώτο γύρο ήταν εξαιρετικός και με τον δικό του τρόπο κατάφερε να πάρει στο τέλος του μια διαφορά που έφτανε τους οκτώ πόντους.

Ωστόσο στο δεύτερο γύρο αυτή η διαφορά εξανεμίστηκε και οι πράσινοι πλέον βρίσκονται στο +1 αλλά με παιχνίδι περισσότερο από τη δεύτερη ΑΕΚ, η οποία αν πάρει το ματς με τον Ατρόμητο θα βρεθεί στο +2 από τους πράσινους. Για να μειωθεί και στο τέλος να χαθεί εντελώς η διαφορά που υπήρχε, ο Παναθηναϊκός έβγαζε διάφορα αγωνιστικά προβλήματα, ενώ παράλληλα έδειχνε πως από μέσα του είχε όλο και μεγαλύτερη πίεση που δεν μπορούσε να διαχειριστεί.

Ο Παναθηναϊκός όμως οφείλει να γυρίσει σελίδα και να κάνει την προσπάθειά του προκειμένου να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ήρθε η ώρα για απαντήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις από το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Οι πράσινοι κατεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη κι αρκετοί περιμένουν πως θα υπάρξει… γκέλα λόγω της έδρας (απαιτητική) και της ποιότητας του αντιπάλου (Άρης).

Παρ’ όλα αυτά αν το Τριφύλλι καταφέρει να περάσει από το «Κλεάνθης Βικελίδης» με μια πειστική εμφάνιση, τότε θα βγει από μέσα του τεράστιο μέρος της πίεσης που κατοικεί αυτή τη στιγμή στους παίκτες. Με απλά λόγια ένα τέτοιο διπλό θα δώσει σε όλους τεράστιο boost για τη συνέχεια με τους ίδιους τους παίκτες ν’ αντιμετωπίζουν κάθε παιχνίδι από τα επόμενα και διαφορετικά!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News