Παναθηναϊκός: Τα τελευταία 8 δεύτερα για Κάτας!

Κάτας: «Επαναλαμβάνεται η ίδια εικόνα. Δυστυχώς...»

Ο Οντέτ Κάτας μπορεί να μην μας έχει ξετρελάνει με την μπασκετική του πρόταση μα μόνο αφελής δεν είναι.

Ξέρει ότι κρατά στα χέρια του ένα εκρηκτικό μείγμα (πάντα για τα ελληνικά δεδομένα αναφερόμαστε) που μπορεί όταν….αφηνιάσει να τσαλαπατήσει οποιοδήποτε αντίπαλο αλλά με την ίδια ευκολία να καρφωθεί στις διαφημιστικές πινακίδες!

Το μεγάλο του ζητούμενο δεν είναι τα πρώτα οκτώ δευτερόλεπτα της επίθεσης, εκεί που ξέρει ότι όταν ανοίξει το γήπεδο η ομάδα του μπορεί να τρέξει κι όλα να πηγαίνουν πρίμα. Το πρόβλημα είναι τα τελευταία οκτώ δευτερόλεπτα.

‘’Ξέρουμε ότι όλα τα μεγάλα παιχνίδια κρίνονται στις επιθέσεις μισού γηπέδου’’ λέει ο ίδιος και κάτι παραπάνω γνωρίζει ως ιδανικός play maker που ήταν στα νιάτα του.

Η διαπίστωση αυτή είναι αυταπόδεικτη και αποτελεί πλέον θέση αξιώματος. Συνήθως δεν κερδίζει τους δύσκολους αγώνες ο πιο γρήγορος, ούτε αυτός που σουτάρει καλύτερα. Κερδίζει αυτός που σουτάρει καλύτερα και πιο γρήγορα στο μισό γήπεδο.

Το στοίχημα της φετινής επίθεσης του Παναθηναϊκού μοιάζει μια μάχη προσωπικοτήτων και φιλοσοφίας επειδή είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας που ξέμεινε χωρίς αυθεντικό πόιντ γκαρντ.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News