Παναθηναϊκός: Τα συμβόλαια που λήγουν και η τεράστια ευκαιρία για αναδόμηση... πρωταθλητισμού!

Παναθηναϊκός: Τα συμβόλαια που λήγουν και η τεράστια ευκαιρία για αναδόμηση... πρωταθλητισμού!

Η σεζόν τελείωσε και ο Παναθηναϊκός είναι πλέον υποχρεωμένος να ψάξει τον πρωταθλητισμό, με μεγαλύτερο μπάτζετ και σωστές επιλογές μεταγραφικά. Τα συμβόλαια που λήγουν φέτος και του χρόνου δίνουν τεράστια ευκαιρία για εξοικονόμηση μπάτζετ και δημιουργία μίας σούπερ ανταγωνιστικής ομάδας με τις κατάλληλες προσθήκες.

Παρακάτω, το newspao.gr καταγράφει τι ισχύει και τι ευκαιρία προσφέρεται σε -σχεδόν- κάθε θέση για αναβάθμιση… τίτλου!

Τερματοφύλακας:

Ο Παναθηναϊκός έχει την τύχη να διαθέτει δύο ισάξιους τερματοφύλακες, με διαφορετικά χαρακτηριστικά, θετικά και αρνητικά ο καθένας τους. Στην ουσία όμως είναι ισάξιοι, χωρίς να φτάνουν στο κορυφαίο επίπεδο (βλέπε Βατσλίκ) που συναντάμε στο πρωτάθλημα. Ο GK MVP της περσινής Super League και ο αντίστοιχος της Serie B δεσμεύονται με συμβόλαια ως το 2023 και 2024 αντίστοιχα. Σε περίπτωση που και οι δύο παραμείνουν, τότε η ομάδα είναι καλυμμένη. Σε περίπτωση που, όμως, ένας από τους δύο αποχωρήσει ιδανικό θα ήταν να έρθει ένας τερματοφύλακας που θα είναι τουλάχιστον ένα επίπεδο πάνω, προκειμένου να γίνει η διαφορά.

Σέντερ Μπακ:

Ο Παναθηναϊκός έχει 4 σέντερ μπακ, τα συμβόλαια των οποίων λήγουν το 2023! Έχουμε ξαναγράψει πως υπάρχει θετική διάθεση για πρόωρη ανανέωση τόσο στον Σένκεφελντ, όσο και στον Βέλεθ, οπότε μένει να δούμε τι θα γίνει με τους υπόλοιπους. Ο κύκλος του Πούγγουρα δείχνει να έχει κλείσει, ενώ και ο Σαρλιά δεν είναι στόπερ που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Σε περίπτωση που ένας από τους δύο τελευταίους αποχωρήσει, το “τριφύλλι” θα πρέπει ιδανικά να τον αντικαταστήσει με έναν στόπερ τουλάχιστον στο επίπεδο των Βέλεθ – Σένκεφελντ (κατά προτίμηση αριστεροπόδαρο) για να μην έχει και άγχος σε περίπτωση τραυματισμού του Ολλανδού ή του Ισπανού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει και ο Σιδεράς που περιμένει την ευκαιρία του.

Αριστερό Μπακ:

Τα πράγματα εδώ είναι πιο ξεκάθαρα. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να κρατήσει τον Χουάνκαρ στην ομάδα. Μιλάμε για τον καλύτερο αριστερό μπακ στο πρωτάθλημα και θα είναι αμαρτία να αποχωρήσει για μερικά χιλιάρικα. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να αποχωρήσει ο Χατζηθεοδωρίδης (2023), του οποίου ο κύκλος επίσης έχει κλείσει, και να έρθει κάποιος καλύτερος για μπακ απ του Ισπανού.

Δεξί Μπακ:

Ο Γιάννης Κώτσιρας πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις στα play off, ενώ και ο Σάντσες όποτε χρειάστηκε να βοηθήσει (με εξαίρεση τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο) πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις. Το συμβόλαιο του πρώτου λήγει το 2024, ενώ του Σάντσες σε 1,5 μήνα. Ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία αφήνοντας τον (τίμιο) Αργεντίνο να πάρει ένα δεξί μπακ που θα είναι καλύτερος του Κώτσιρα και να δημιουργήσει μία σούπερ τετράδα στην άμυνα (με την προϋπόθεση ότι θα ανανεώσει ο Χουάνκαρ).

Χαφ:

Εδώ και αν γίνεται χαμός! Λούντκβιστ αποχωρεί, ενώ λογικά το ίδιο θα γίνει και με τον Μαουρίσιο αν και θα τον ήθελε του χρόνου στην ομάδα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Αγιούμπ επίσης δεν υπολογίζεται και λογικά -επιτέλους- θα αποχωρήσει, ενώ στην πραγματικότητα και η παραμονή του Γκατσίνοβιτς -αν και ιδανική- είναι πολύ δύσκολη. Πρόθεση υπάρχει και για ανανέωση του Βιγιαφάνιες, αλλά με μικρότερο συμβόλαιο από τις περίπου 600 χιλιάδες που λαμβάνει φέτος. Συνεπώς, η ομάδα μένει με σίγουρους τους Αλεξανδρόπουλο, Κουρμπέλη και Πέρεθ. Αν μείνουν οι Γκατσίνοβιτς και Βιγιαφάνιες, τότε η ομάδα θα θέλει άλλες δύο προσθήκες σύγχρονων και γρήγορων χαφ. Αν αποχωρήσουν αυτοί οι δύο τότε η ομάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε 3-4 προσθήκες χαφ, εκ των οποίων οι δυο να πατάνε και περιοχή!

Εξτρέμ:

Μετά από χρόνια ο Παναθηναϊκός έχει βρει δύο εξαιρετικούς εξτρέμ (Αϊτόρ – Παλάσιος) με τους οποίους θα πορευτεί στην βασική 11άδα του χρόνου. Ο Ισπανός μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και υπάρχει πρόθεση για ανανέωση. Ο Βιτάλ και ο Χατζηγιοβάνης εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αποχωρούν και οι “πράσινοι” θα πρέπει να αποκτήσουν δύο αναπληρωματικά εξτρέμ τα οποία θα είναι -όμως- τουλάχιστον ένα σκαλί πάνω από Βιτάλ και Χατζηγιοβάνη για να δημιουργήσουν μία δυνατή τετράδα.

Φορ:

Η θέση – γρίφος. Ο Ιωαννίδης σίγουρα μένει στην ομάδα, ωστόσο δεν προορίζεται ως βασικός για του χρόνου. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα κληθεί να δει για το αν μπορεί να πορευτεί με τον Καρλίτος ή Μακέντα ως εναλλακτική λύση. Οι δύο αυτοί φορ έχουν εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ένας από τους δύο θα αποχωρήσει για να έρθει βασικό, βαρύ φορ επιπέδου, ενώ αν αποχωρήσει και ο 2ος τότε θα αναζητηθεί άλλος ένας φορ.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω έχουν γραφτεί με την προϋπόθεση ότι από αυτούς που υπολογίζονται δεν θα αποχωρήσει κανείς. Κάθε αποχώρηση παίκτη που υπολογίζεται θα πρέπει να αντικατασταθεί τουλάχιστον επάξια.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News