Παναθηναϊκός: Τα παιδιά των ακαδημιών είναι το μέλλον του

Παναθηναϊκός: Τα παιδιά των ακαδημιών είναι το μέλλον του

Στη χθεσινή αναμέτρηση κόντρα στη Χάποελ Μπερ Σεβά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς χρησιμοποίησε αρκετούς ποδοσφαιριστές και μέσα σ’ αυτούς κι ορισμένους από τις ακαδημίες του Τριφυλλιού.

Οι ακαδημίες ενός συλλόγου είναι η επόμενη μέρα του. Καλές κι απαραίτητες οι μεταγραφές, ωστόσο το βασικό στοιχείο μιας ομάδας θα πρέπει να είναι η παραγωγή παικτών. Ο Παναθηναϊκός πάντα ήταν ένα ποδοσφαιρικό κλαμπ που έδινε βάση στις ακαδημίες του και πρέπει να συνεχίσει να το κάνει αυτό.

Με πρόσφατο το παράδειγμα του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο αλλά και την περίπτωση του Γιώργου Βαγιαννίδη, οι πράσινοι διαθέτουν ένα ακόμα μεγάλο project στο ρόστερ του και πρέπει να το αξιοποιήσουν σωστά, καθώς μόνο κέρδη θα τους επιφέρει μελλοντικά.

Ο λόγος γίνεται για τον Γιώργο Σιδερά, ο οποίος αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού αμυντικού. Ο 20χρονος στόπερ πήρε χρόνο συμμετοχής και στα φιλικά της καλοκαιρινής προετοιμασίας, ενώ γενικότερα αποτελεί ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα της πράσινης ακαδημίας. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς του δίνει, έστω στα φιλικά, λεπτά συμμετοχής.

Παναθηναϊκός: Τα παιδιά των ακαδημιών είναι το μέλλον του

Στο παιχνίδι με τη Χάποελ Μπερ Σεβά ο Σιδεράς ήταν εξαιρετικός δείχνοντας για μία ακόμα φορά ότι μελλοντικά οι πράσινοι θα πρέπει να του δώσουν περισσότερες ευκαιρίες. Ο Έλληνας στόπερ έδειξε και πάλι τη δύναμή του στα στημένα, καθώς πέτυχε γκολ, ενώ λίγο αργότερα μοίρασε κι ασίστ στον Αχιλλέα Πούγγουρα, για να κάνει εκείνος το 3-1.

Γενικότερα μιλάμε για ένα παιδί που βλέπει τον κόσμο από το 1 μέτρο κι 85 εκατοστά με ατού την ταχύτητα και τη δύναμή του. Παράλληλα είναι πολύ σημαντικό ότι μπορεί να σκοράρει από τις στημένες φάσεις της ομάδας του. Κάτι που έχει δείξει, κυρίως, με τον Παναθηναϊκό Β’ αλλά και στο χθεσινό φιλικό όπως αναφέραμε και παραπάνω.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μπορεί στην αρχική του ενδεκάδα και γενικότερα να μη χρησιμοποιεί πολλούς Έλληνες παίκτες, ωστόσο είναι δεδομένο πως όσοι αξίζουν θα ανέβουν στην πρώτη ομάδα αλλά παράλληλα θα πάρουν κι ευκαιρίες μ’ αυτή. Κάτι που είδαμε και με τους Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο και βλέπουμε πια και με τον Γιώργο Βαγιαννίδη, ο οποίος μετράει συνολικά 10 συμμετοχές σ’ όλες τις διοργανώσεις.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News