Παναθηναϊκός: Τα κλειδιά στον κατάλληλο άνθρωπο

Παναθηναϊκός - Λαύριο: Οι πόντοι των παικτών του τριφυλλιού - Μαγικός Γουάιτ

Οι έχοντες τα κλειδιά της ομάδας έκαναν κατά τη γνώμη μας την καλύτερη επιλογή με τον Δημήτρη Πρίφτη, όχι γιατί διάλεξαν κάποιον που στην καριέρα του έχει κάνει διάφορα θαύματα, αλλά γιατί ποντάρουν σε προπονητή που θα προσπαθήσει να τα κάνει όλα από την αρχή.

Στη διάρκεια της παρουσίας του στον Εξάστερο ο κόουτς θα έχει τη δυνατότητα να βάλει στην ομάδα τη σφραγίδα του, όχι ως απλός διαχειριστής των χρημάτων του μπάτζετ, αλλά ως αφεντικό: ούτε η διοίκηση, ούτε η ομάδα δεν αμφισβήτησαν ποτέ τους την κεντρική του ιδέα για το μπάσκετ (στοχευμένες μεταγραφές, έντονο ελληνικό στοιχείο στα αποδυτήρια, καλές σχέσεις μέσα σε αυτά που συνοδεύονται από καθαρές εξηγήσεις προς όλους) κι αυτό είναι νομίζουμε για ένα προπονητή το σπουδαιότερο.

Ο άνθρωπος πρέπει να έχει στη διάθεσή του χρόνο για να στήσει το δικό του εργαστήρι στο ΟΑΚΑ: να εξηγήσει το παιχνίδι του, να δώσει στην ομάδα ταυτότητα, να την πιέσει να μεταλλαχτεί και να γίνει κάτι καινούργιο – και μετά εμείς θα κρίνουμε και θα δούμε αδυναμίες, δυνατότητες, βεβαιότητες ή αυταπάτες.

Για εμάς το καινούργιο ήταν απαραίτητο γιατί ο προηγούμενος κύκλος έκλεισε αφήνοντας το συμπέρασμα ότι το μπάσκετ έχει αλλάξει.

Το μέλλον ανήκει στις ομάδες που δημιουργούν, που μπαίνουν στο γήπεδο για να δείξουν ότι έχουν λύσεις ακόμα κι αν αυτές προέρχονται από τα χαμηλότερα ράφια, δεν ζητά άλλωστε ουδείς από τον Πρίφτη πρόκριση σε φάιναλ-φορ.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News