Παναθηναϊκός: Τα δάκρυα να αποτελέσουν κίνητρο

Παναθηναϊκός: Το πλάνο του Ράντονιτς και οι παίκτες «κλειδιά»

Για να έχει μέλλον ο Ντέγιαν Ράντονιτς στο ΟΑΚΑ πρέπει να κάνει τον οργανισμό να απαρνηθεί τις αρχές του αυτοσχεδιασμού που τον χαρακτήριζαν πέρσι (τρίποντα, «ποικιλίες» από τους γκαρντ κι ότι βρέξει ας κατεβάσει) αλλάζοντας επιθετική κατεύθυνση που θα βασίζεται περισσότερο στη κυκλοφορία μπάλας, επενδύοντας λιγότερο στη προσωπική φάση.

Tα κλειστά ματς της μιας ανάσας τα οποία παίζονται στη λεπτομέρεια και στις δύο πλευρές του παρκέ, οραματιζόμενος αποτελούν μεγάλο πρόβλημα για Εξάστερο την τελευταία διετία.

Άρα ο οργανισμός επιβάλλεται να εκπαιδευτεί για να γίνει πιο ανθεκτικός και έτοιμος να επιβιώσει σε οριακές καταστάσεις.

Στην Αθήνα κατοικούσε από το 2020 μια πιο «αμερικανική» -σε κατεύθυνση παιχνιδιού- ομάδα, όπου κάθε Νέντοβιτς, κάθε Μέικον, κάθε Μπρέι κ.ο.κ μπορούσε να κατεβάσει μπάλα και μετά από …10 δεύτερα να σουτάρει, αγνοώντας συμπαίκτες και κανόνες κοινής λογικής.

Το πείραμα απέτυχε εμφατικά, αναμενόμενη η μετάβαση του κόουτς σε άλλη πλευρά σκέψης. Θα δούμε κατά πόσο οι παίκτες είναι έτοιμοι κι αποφασισμένοι ν΄ ακολουθήσουν τις διδαχές του.

Άμα τους πείσει πως τα δάκρυα των προηγούμενων ετών δεν πρέπει να μεταμορφωθούν σε φόβο μα σε κίνητρο υπάρχει ελπίδα για κάτι καλό.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News