Παναθηναϊκός: Τα χρήματα και η αποστολή βήμα-βήμα

Αλαφούζος - Γιοβάνοβιτς τα είπαν επί 2,5 ώρες στην πτήση για Πράγα!

Παναθηναϊκός: Στο ποδόσφαιρο δεν είναι όλα θέμα χρημάτων, όσο (και) προγραμματισμού.

Αν μετρούσαν μόνο τα ευρώ τότε με τόσα χρόνια …απευθείας ανάθεση στο Τσάμπιονς Λιγκ οι απέναντι θα έπρεπε να είχαν πολύ καλύτερα αποτελέσματα τουλάχιστον στο Γιουρόπα Λιγκ που εσχάτως έχουν πάρει αγκαζέ.

Αν αυτό δεν ισχύει, είναι γιατί λείπει η γνώση της κατασκευής μιας αξιόπιστης ομάδας και η αδυναμία στην διαχείρισή της. Γιατί αναφέρουμε τα παραπάνω; Ο Παναθηναϊκός τους τελευταίους μήνες έχει πετύχει πολλά.

Αυτοί που κάνουν κουμάντο μπόλιασαν την ομάδα στη λογική ότι αυτό που μετρά είναι η πρόοδος κι η ασταμάτητη βελτίωση κι ας μην κόστιζε το κλαμπ ένα σκασμό εκατομμύρια, με σταρ που θα μπορούσαν να κάνουν το έργο του ευκολότερο.

Ο οργανισμός αντιμετώπισε π.χ τον καλοκαιρινό του ευρωπαϊκό αποκλεισμό σαν κάτι λογικό, αφού έχει κι άλλους στόχους. Η είσοδος στους ομίλους του Κόνφερενς ήταν σημαντικό όμως δεν προβλήθηκε ως κάτι απαραίτητο για τα οικονομικά του.

Άλλες φορές οι όμιλοι της ΟΥΕΦΑ δεν αντιμετωπίζονταν ως ένα είδος διάκρισης (στην οποία πρέπει να φτάσεις με σταθερά βήματα ανεβαίνοντας επίπεδο) αλλά σαν διέξοδος στην ανάγκη να βρεθούν λεφτά! Θυμηθείτε τι έγινε μετά τον αποκλεισμό από την Γκαμπάλα!

Για να μπεις σε ομίλους, περνώντας προκριματικούς πρέπει ευρωπαϊκά να μεγαλώσεις, δηλαδή να τα καταφέρεις σε διάφορες αποστολές ωριμάζοντας μέσα από μια διαδικασία που απαιτεί να κάνεις σταθερά βήματα, υπηρετώντας ένα μακροχρόνιο πλάνο. Αυτός είναι ο στόχος του Γιοβάνοβιτς που σήμερα περνά μέσα από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News