Παναθηναϊκός: «Στροφή» στην άμυνα το πλάνο Πρίφτη

Παναθηναϊκός: Ο λόγος που δεν έπαιξαν Νέντοβιτς και Γουάιτ

Για την επιθετική παραγωγικότητα της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη πολλά θα εξαρτηθούν από την υγεία του Νέντοβιτς και την προσαρμοστικότητα του Μεϊκόν μα για αν κάτι είμαστε βέβαιοι είναι ότι οι αντίπαλοι θα έχουν δύσκολο έργο με την άμυνα των πρασίνων προσαρμοσμένη πάνω τους.

Στο μέτρο του δυνατού ασφαλώς αφού τα μπάτζετ έχουν ξεφύγει κι ο νταμπλούχος προσπαθεί με ταπεινά μέσα να οχυρώσει το brand του στην Ευρωλίγκα δίχως να έχει πια την ευχέρεια να κοιτάξει για ενισχύσεις από πάνω ράφια.

Νομίζουμε πως δεν θα αργήσει η μέρα που ο κόσμος θα καταλάβει πως θα είναι δύσκολο να σκοράρεις πάνω στους Ουάιτ, Έβανς, που προστέθηκαν πλάι στους ικανούς αμυντικούς Παπαπέτρου, Σαντ Ρος.

Με αυτούς τους παίκτες στο παρκέ ο αντίπαλος θα μοιράζει διαφορετικά τις εκτελέσεις του.

Με τόση συνέπεια στην προστασία του πράσινου καλαθιού θα υπάρξουν παιχνίδια όπου ο πρωταθλητής θα κλειδώνει τον αμυντικό του άξονα, αφού υπάρχουν κάμποσα παιδιά που αμυντικά…παίρνουν κεφάλια.

Καμιά σχέση με ρόστερ προηγούμενων ετών όταν π.χ οι Πιτίνο, Πεδουλάκης, Πασκουάλ διαχειρίστηκαν ισχυρές προσωπικότητες, ακριβοπληρωμένες αλλά φυγόπονες οι οποίες από ένα σημείο και μετά δεν έδειχναν ιδιαίτερη μαχητικότητα στο να πάνε στα καλά τους αμυντικά σημεία, αφήνοντας τους αντιπάλους να κόβουν βόλτες επιθετικά και χαλώντας τις ισορροπίες του συνόλου.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News