Παναθηναϊκός: Στροφή πλάνου στην επίθεση!

Μπολόνι: Οι δηλώσεις του μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό

O Παναθηναϊκός φέτος υποχρεώνεται να παίξει πολύ άμυνα! Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην υποχρέωση και στην επιλογή.

Υποχρεώνεσαι να παίξεις άμυνα, όταν θες να κάνεις κάτι άλλο κι εκ των πραγμάτων δεν μπορείς. Επιλέγεις να παίξεις άμυνα, όταν εμφανώς μαζεύεσαι στα μετόπισθεν, τακτοποιείσαι ωραία με εννιά και δέκα, αν χρειαστεί, παίκτες πίσω από την μπάλα, δεν βγάζεις μπροστά παρά μόνο σποραδικά κάποιους μέσους για να βοηθήσουν τον φουνταριστό.

Αυτό κάνει στα τελευταία του παιχνίδια ο Παναθηναϊκός που σκόραρε δύο φορές σερί κόντρα σε ΠΑΟΚ, Αστέρα. Δεν μας έχει συνηθίσει σε αυτό, αφού στον κόουτς αρκούσε μέχρι πρότινος το μισό-μηδέν όταν η αμυντική γραμμή βαστούσε γερά.

Με την τελευταία να “μπάζει νερά” μετά τον τραυματισμό των Βέλεθ, Μαουρίσιο και την κακή κατάσταση του Αλεξανδρόπουλου ίσως το έργο προσεχώς αλλάξει. Ο Μακέντα είναι σε φόρμα, στην εξίσωση μπαίνει ο Καρλίτος που εξέτισε την ποινή του, υπάρχει ο Καμπετσής που ανανέωσε μετά από πρόταση του προπονητή του και τέλος το αγαπημένο παιδί του κόουτς, Φώτης Ιωαννίδης. Από τη στιγμή που βρέξει-χιονίσει δέχεσαι γκολ, μήπως να εξεταστεί το ενδεχόμενο να γίνει το κλαμπ πιο εμπροσθοβαρές;

Οταν ο Ιταλός σκόραρε δύο γκολ σε τρία λεπτά στην Τρίπολη πολλοί πίστεψαν ότι η ομάδα θα τον σημαδέψει και θα φορτώσει μπάλες πάνω του. Δεν το έκανε ποτέ, γιατί ο Ιταλός είχε κλατάρει αλλά και γιατί το ποδόσφαιρο δεν είναι μπάσκετ ώστε να προκύπτουν τέτοιου τύπου επιλογές μετά από ένα τάιμ άουτ π.χ.

Στο ποδόσφαιρο αυτό που υπάρχει είναι μια κάποια στρατηγική προετοιμασία, όλα τα άλλα έχουν να κάνουν με την ευστροφία του παίκτη, αν έχει ανάσες ακόμα καλύτερα.

Του Ιταλού του βγήκε η γλώσσα μετά το 65΄ (δεν ήταν ο μόνος) και το έργο του κλαμπ δυσκόλεψε. Ωστόσο ο Φεντερίκο δείχνει ότι αυτή την εποχή είναι πιο αξιόπιστη επιλογή να ακουμπήσεις πάνω του σε σχέση με τους στόπερ και τον Διούδη που μέχρι πρότινος έδιναν τους βαθμούς.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News