Παναθηναϊκός: Στο χειρότερο σημείο για την ομάδα!

Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννενα 3-0 (Highlights/vid)

Παναθηναϊκός: Eλπίζουμε η διακοπή (ήρθε σε κακό τάιμινγκ) να μην επηρεάσει την ομάδα. Σε αυτές τις περιπτώσεις το νόμισμα το εξετάζεις από δύο όψεις.

Από τη μία βρίσκεις ευκαιρία ανασύνταξης, να γυρίσουν οι τραυματίες σου, να μπουν στο πνεύμα της ομάδας οι νέοι, όμως από την άλλη σου κόβεται ο ρυθμός πάνω που είσαι στα πάνω σου. Ειδικά ο Αϊτόρ π.χ.

Όπως παίζει ο τύπος αυτό τον μήνα δείχνει ικανός να κάνει διαφορά ακόμα και ως …φορ. Στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, βλέπουμε πολλές ομάδες να παίζουν εκτός έδρας με σύστημα 4-6-0 θέλοντας να εκμεταλλευτούν την κλάση όποιου βοηθά τα χαφ στην άμυνα, αλλά μπορεί να δώσει ουσία στην κόντρα.

Στην Ελλάδα φυσικά στο 90% των παιχνιδιών οι αντίπαλοι θα παίξουν ταμπούρι οπότε η παρουσία ενός κλασικού στράικερ με έφεση στο σκοράρισμα όπως ο Σποράρ είναι απαραίτητη.

Ο ίδιος ο Αϊτόρ μπορεί να δηλώνει ότι στο ξεκίνημά του έπαιζε και ως δεκάρι ή ως επιθετικός όμως καθαρός φορ δεν είναι.

Στην καριέρα του έχει παίξει σαν δεύτερος επιθετικός πίσω από στράικερ στην Ολλανδία, έχει παίξει δεξιά, αριστερά αλλά και σαν καθαρός επιτελικός μέσος.

Αν η ομάδα συνέχιζε στην Ευρώπη ίσως τον βλέπαμε προωθημένο σε κάποια εκτός έδρας ματς όπου ο Ιβάν θα ήθελε ενισχυμένο κέντρο και περισσότερη ανασταλτική προσπάθεια. Του χρόνου ίσως…

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News