Παναθηναϊκός: Σπουδαία μεταγραφή!

EuroLeague Top-10: Στη δεύτερη θέση ο ιπτάμενος Γουίλιαμς

Δεν είναι μυστικό ότι ο κυριότερος λόγος που ο Γουίλιαμς δεν έκανε καριέρα στο NBA ήταν το γεγονός ότι – στα πρώτα του βήματα – δεν είχε ξεκάθαρη θέση, ειδικά στην άμυνα.

Παρά τα πλούσια αθλητικά του προσόντα, δεν είχε την απαραίτητη ταχύτητα στα πλάγια βήματα για να μαρκάρει περιφερειακούς και δεν ήταν αρκετά δυνατός για να μαρκάρει πάουερ φόργουορντ.

Στην Ευρώπη, μέρος αυτών των προβλημάτων καλύφθηκε λόγω της διαφοράς στα αθλητικά προσόντα αλλά και του ξεκάθαρου περάσματός του σε θέση πάουερ φόργουορντ.

Είναι ένας παίκτης που με μία πρώτη ματιά κάνει αρκετά πράγματα σωστά. Η χαμηλή θέση στην άμυνα και τα ενεργά χέρια στην άμυνα όταν μαρκάρει περιφερειακούς και το καλό κέντρο βάρους και ο δυνατός κορμός του όταν μαρκάρει ψηλούς στο Post βοηθούν σε αυτό.

Αλλά ο άνθρωπος βγάζει το ψωμί του χάρη στο σουτ που έχει και αυτό είναι λίρα 100%. Ο τύπος δεν χάνει φάση όπως είδαμε στο 3ο δεκάλεπτο που σήκωσε τον Παναθηναϊκό στους ώμους του σημειώνοντας το 90% των πόντων του. Σπουδαία προσθήκη.

Δημήτρης Στρατής

Παπαγιάννης: Με τέτοιες εμφανίσεις ανοίγει την όρεξη στο… ΝΒΑ

Απολαυστικός στο πρώτο ημίχρονο ο Γιώργος Παπαγιάννης!

Άμυνα τρομερή , δεν έχασε παίχτη σε αλλαγή, είχε κρύψει τον ουρανό αμυντικά και στην επίθεση μαχόταν λυσσασμένα να πάρει τις σωστές θέσεις.

Με 28 πόντους παθητικό στο πρώτο ημίχρονο έπρεπε τον ψηλό στα αποδυτήρια να τον διπλοφιλάνε οι συμπάικτες του.

Το υψηλότερο pick στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ (τον είχαν πάρει οι Σακραμέντο Κινγκς στο νούμερο 13 του NBA Draft 2016) θέλει να εξαργυρώσει ποικιλοτρόπως την πρώτη του σεζόν ως αρχηγός του Παναθηναϊκού. Σίγουρα το καλοκαίρι θα έχει πολλές προτάσεις.

Ο Παπαγιάννης έχει δικαίωμα να αποχωρήσει για ομάδα του NBA και αυτό μπορεί να το κάνει αν ο Παναθηναϊκός βάλει στα ταμεία του το ποσό των 4.000.000 δολαρίων.

Αυτή είναι η ρήτρα αποδέσμευσής του μετά από την επέκταση του συμβολαίου του, είναι πολύ υψηλή και δυσκολεύει την πραγματοποίηση της επιθυμίας του να βρεθεί ξανά στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Αλλά βεβαίως είναι κι άλλοι που τον θέλουν στην Ευρώπη που όσο τον βλέπουν να παίζει έτσι τους ανοίγει η όρεξη.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News