Παναθηναϊκός-Σλάβια: Να σπάσουν τα όριά τους

Ευκαιρία για Σαρλιά, Πούγγουρα από το... πουθενά!

Ο Παναθηναϊκός επέλεξε να κάνει τα εύκολα, δύσκολα, ευρισκόμενος σήμερα σε (ασυνήθιστα) δύσκολη θέση.

Βίωσε γρήγορα (χωρίς καν να πανηγυρίζει την κατάκτηση του Κυπέλλου και τα άλματα ανόδου που έκανε πέρσι) την σκληρή πραγματικότητα των απανωτών αποτυχιών σε πολλές μεταγραφικές υποθέσεις νιώθοντας την σοκαριστική αίσθηση να χάνεις γρήγορα ύψος ευρισκόμενος σε ελεύθερη πτώση.

Ο σύλλογος βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Του έτυχε και ο πιο ζόρικος αντίπαλος που θα μπορούσε να πάρει στην κλήρωση. Η Σλάβια είναι ομάδα καλή σε λειτουργία, με ισχυρούς δεσμούς προπονητικής κατεύθυνσης, που σε ποιότητα παιχνιδιού δεν ξέρουμε κατά πόσο μπορείς να την ματσάρεις.

Βέβαια μην υποτιμάμε πόσο καλά μπορεί να σταθεί αμυντικά ο Παναθηναϊκός. Είναι ένα από αυτά τα μικρά πράγματα που υπό καθεστώς πίεσης μπορούν να σε βγάλουν στον αφρό.

Το είδαμε στα φιλικά (απέναντι σε κλαμπ από προηγμένα πρωταθλήματα), το σημειώσαμε στον τελικό κυπέλλου αλλά και στα ντέρμπι των πλέι-οφ. Ο σύλλογος είναι θνητός σε οριακές καταστάσεις, κανείς δε το αμφισβητεί αυτό αφού το κλαμπ εδώ και δεκαετίες έχει πάρει διαζύγιο με τις επιτυχίες και τον πρωταθλητισμό.

Ο Παναθηναϊκός σίγουρα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, όμως διαχρονικά, αυτή είναι η θέση στην οποία υποσυνείδητα πολλοί εντός συλλόγου αισθάνονται πιο άνετα να σπάσουν τα όρια τους.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News