Panathinaikos σε …fast forward

Panathinaikos σε …fast forward

Βλέποντας τον Παναθηναϊκό το τελευταίο διάστημα είναι λες και έχεις πάρει το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης και έχεις πατήσει το x2 ή το fast forward. Χωρίς καμία δόση υπερβολής οι «πράσινοι» είναι μία ταχύτητα πάνω.

Αυτό που παρουσιάζουν στο παρκέ είναι κάτι που λατρεύει ο κόσμος να βλέπει. Στην τελική η επιτομή του αθλήματος είναι ταχύτητα, φάσεις, αιφνιδιασμοί, άμυνα και παιχνίδι στον αέρα. Όταν όλα αυτά τα συνδυάζεις με την ουσία τότε είσαι πολύ κοντά στο να πετύχεις τον σκοπό σου.

[ads2]

Δεν είναι λοιπόν η νίκη με το Λαύριο ή το εύρος του σκορ αλλά η γενική εικόνα μιας ομάδας που βγάζει τεράστια διάθεση πάνω στο παρκέ. Γουστάρει και φαίνεται. Η έλευση του Έλιοτ Γουίλιαμς έχει δώσει τη δυνατότητα σε όλους μας να βλέπουμε φάσεις που είχαμε χρόνια να δούμε. Άλλη φάση ο Αμερικάνος. Μπορεί ν’ αναγκάσει κάποιον να πληρώσει εισιτήριο μόνο και μόνο για να τον δει. Ο Χέινς από τη μεριά του παίρνει χρόνο από τις πλάτες του Καλάθη και σε συνάρτηση με τη διαρκή άνοδο του Μποχωρίδη συμβαίνει το ίδιο και με τον Μήτσο. 19.46 αγωνίστηκε ο Νικ και 12.13 ο Διαμαντίδης. Για τον Χάντερ θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ώστε να προσαρμοστεί και να μπει να βοηθήσει και αυτός.

Η μεγαλύτερη επιτυχία του «τριφυλλιού» πέραν των αποτελεσμάτων είναι η πολύ γρήγορη προσαρμογή και το γεγονός πως δε φαίνεται και δεν επηρεάζει η έλευση νέων παικτών μεσούσης της περιόδου. Ο Σάλε έχει κατανείμει έτσι τους ρόλους που όλοι ξέρουν τι θέλει και τι ζητά ο προπονητής. Ξέρουν που και πότε θα τους χρειαστεί είτε αυτό είναι στο ελληνικό Πρωτάθλημα, είτε στην Ευρωλίγκα. Μεγάλη δουλειά να έχουν αποδεχτεί όλοι τον ρόλο τους. Όλα αυτά έχουν θετικό αντίκτυπο στ’ αποδυτήρια και κάπως έτσι γυρίζει το τσιπάκι και ανοίγει ο δρόμος της επιτυχίας.

Πλέον, έρχεται η αναμέτρηση με τη Μάλαγα και έτσι όπως έχει εξελιχτεί ο όμιλος είναι το κρισιμότερο παιχνίδι. Είναι το «μαξιλαράκι» για τη συνέχεια. Τι θέλουμε να πούμε; Με νίκη ο Παναθηναϊκός φουλάρει για πρόκριση και δεύτερη θέση. Με ήττα θα δυσκολέψει αρκετά το κυνήγι του πλεονεκτήματος. Ο αγώνας στην Ανδαλουσία είναι από αυτούς που κρίνουν το μέλλον μιας ομάδας και αυτούς που τους θυμάσαι με καλές ή κακές αναμνήσεις.

onspsrts.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News