Παναθηναϊκός: "Οχι" σε... μπασκετική μεταγραφή από Γιοβάνοβιτς

Γιοβάνοβιτς μετά την πρόκριση: «Θέλουμε να φέρουμε πίσω τους οπαδούς μας»

Ο Παναθηναϊκός δεδομένα θέλει ενίσχυση τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ωστόσο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν πρόκειται να κάνει κινήσεις που θα έχουν μικρή χρονική διάρκεια.

Με τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος να έχει τελειώσει και τον Παναθηναϊκό στην πρώτη θέση όντας αήττητος οι προσδοκίες έχουν ανέβει πάρα πολύ. Το Τριφύλλι με την απόδοσή του δημιούργησε υψηλότατες προσδοκίες σε σημείο που πλέον κοιτάζει μόνο το πρωτάθλημα.

Ωστόσο για να φτάσει να κόψει πρώτο το νήμα θα πρέπει ν’ ανταποκριθεί σε ακόμα 13 αγωνιστικές που είνα ο δεύτερος γύρος συν άλλες 10 των playoffs. Ούτε λίγο ούτε πολύ οι πράσινοι θα κλειθούν να βγάλουν εις πέρας ακόμα 23 παιχνίδια. Ένας στόχος που και με τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί πολύ δύσκολα υλοποιείται.

Ο Παναθηναϊκός μέσα σ’ αυτό το διάστημα της κυριαρχίας του στον πρώτο γύρο είδε δύο παίκτες του να χάνουν το υπόλοιπο της σεζόν. Αρχικά ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα υπέστη ρήξη χιαστού με το πλήγμα να είναι τεράστιος, καθώς ο Ισπανός ήταν ο MVP όχι μόνο των πράσινων αλλά κι όλου του πρωταθλήματος. Έπειτα ρήξη χιαστού υπέστη κι ο Αλεξί Τρουιγέ με το κενό στη μεσαία γραμμή να είναι επίσης σημαντικό.

Πλέον η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα χρειαστεί να προχωρήσει σε, τουλάχιστον, δύο μεταγραφές. Στόχος είναι να καλύψει φυσικά τα κενά που δημιουργήθηκαν αλλά και έπειτα να αποκτήσει περισσότερη ποιότητα η ομάδα.

Βέβαια και σύμφωνα με την εφημερίδα «Livesport» θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τον τρόπο λειτουργείας του Σέρβου τεχνικού σε όλο αυτό. Δηλαδή ο Γιοβάνοβιτς δεν πρόκειται να πάρει παίκτη/ες απλώς για να λέει ότι πήρε.

Το πλάνο του Σέρβου στοχεύει στην παραμονή των παικτών στον οργανισμό για μεγάλη χρονική διάρκεια. Ο Γιοβάνοβιτς επιθυμεί να χτίσει κορμό και να δουλέψει με παίκτες, οι οποίοι θα είναι χρόνια στην ομάδα προκειμένου να μη χρειάζεται συνεχώς να προσθέτει στο ρόστερ του αρκετά μεγάλο αριθμό νέων ποδοσφαιριστών.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News