Παναθηναϊκός... πρώτου γύρου στον Βόλο, έτοιμος για «πόλεμο» με ΠΑΟΚ! (vids)

Παναθηναϊκός... πρώτου γύρου στον Βόλο, έτοιμος για «πόλεμο» με ΠΑΟΚ! (vids)

Με καλή εμφάνιση που θύμισε… πρώτο γύρο πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός έκανε το «χρέος» του στο Πανθεσσαλικό Στάδιο απέναντι στον Βόλο και προκρίθηκε στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος με συνολικό σκορ 5-0 (3-0, 0-2). Με τον ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση το Τριφύλλι.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αναγνωριστικό, κυρίως για τον Παναθηναϊκό που παρατάχθηκε με «φρέσκια» ενδεκάδα (μόλις δύο παίκτες έπαιξαν βασικοί στο ντέρμπι με την ΑΕΚ).

Στην πρώτη καλή ανάπτυξη του Τριφυλλιού από μεταβίβαση της μπάλας από τον Τσόκαϊ, ο Βαγιαννίδης κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή με τον Βέρμπιτς να εκτελεί ψηλά στο 11ο λεπτό. Ο Βέρμπιτς σπατάλησε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 16′, καθώς έπιασε σουτ εν κινήσει από γύρισμα του Βαγιαννίδη και έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κότνικ.




Η πρώτη τελική για τους γηπεδούχους σημειώθηκε δύο λεπτά αργότερα από τον Τσιρίνος δίχως να ανησυχήσει ο Λοντίγκιν. Πολύ δυνατό σουτ του Πούχατς από πλαϊνή θέση πέρασε από την εξωτερική πλευρά των δικτύων της εστίας του Βόλου.




Στο 40ό λεπτό ο Ιωαννίδης σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Τσέριν και εκείνος σκόραρε για να «κλειδώσει» και τυπικά το Τριφύλλι μέσα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Έλληνας επιθετικός «διορθώθηκε» και δεν εκτέλεσε από το πλαϊ, όπως έκανε στην Αγια-Σοφιά, τουναντίον, προσπέρασε τον Κότνικ και μοίρασε όμορφη ασίστ στον Τσέριν που δεν είχε πρόβλημα να τελειώσει τη φάση στην ανυπεράσπιστη εστία.




Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε δύο αλλαγές στο 64 με, τους Μπερνάρ και Σπόραρ να παίρνουν τις θέσεις των Πέρεθ και Βέρμπιτς εφαρμόζοντας σύστημα με δυο επιθετικούς. Δεν άργησε να έρθει η πρώτη καλή στιγμή για τους «πράσινους» στο δεύτερο μέρος με πρωταγωνιστές τις δύο αλλαγές. Ο Μπερνάρ έβγαλε τον Σπόραρ σε θέση βολής και εκείνος σούταρε με δύναμη στην εξωτερική πλευρά του τέρματος.



Για το τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης ο «πράσινος» τεχνικός έριξε στο ματς τον Παλάσιος και έβγαλε τον Πούχατς που είχε «θετική» εικόνα στην πρώτη του εμφάνιση στο βασικό σχήμα. Στο 80′ ο Σπόραρ με παρόμοιο τρόπο, όπως στη Λεωφόρο, «έγραψε» το 2-0 με κοντινό πλασέ στην κενή εστία, έπειτα από κόρνερ του Μπερνάρ και ασίστ του Σάντσες με το κεφάλι. Κουρμπέλης και Κώτσιρας αντικατέστησαν τους Βαγιαννίδη και Ιωαννίδη αμέσως μετά την επίτευξη του γκολ.




Με τη συμπλήρωση 90 λεπτών ο Παναθηναϊκός «άγγιξε» το 0-3 έπειτα από σουτ του Τσόκαϊ.

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Ταχάτος, Ουές, Ασλανίδης, Σιέλης, Μεταξάς, Μεθκίδα, Καρτάλης, Γκάζι, Τσιρίνος, Κούτσιας

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Σάντσες, Σάρλια, Πούγγουρας, Πούχατς, Πέρεθ, Τσόκαϊ, Τσέριν, Βαγιαννίδης, Βέρμπιτς, Ιωαννίδης

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News