Παναθηναϊκός - Πρόγραμμα: Κυκλωμένο καιρό το ματς της Τούμπας

Βαθμολογία: Ξεμακραίνει ο μόνος πρώτος Παναθηναϊκός!

Ήταν υποχρεωτικό για τον Κυπελλούχο μετά το πέρας της περασμένης σεζόν να βελτιωθεί αισθητά στο δημιουργικό κομμάτι για να πετύχει σερί νικών που θα τον έφερναν μπροστά στον πρωταθλητισμό.

Ταυτόχρονα μέσα από την διαδικασία των σερί τριπόντων στα βατά ματς, εκτός από νίκες το τριφύλλι έπρεπε να βρει κι ένα επιθετικό σχέδιο που με αυτό να μπορούσε να παίξει τα ντέρμπι.

Δεν μπορεί να θεωρείς τον εαυτό σου φαβορί για την κούπα και ν’ αντιμετωπίζεις όλα τα ντέρμπι με πλάνο προσηλωμένο στον αντίπαλο χωρίς να έχεις τον δικό σου τρόπο ανάπτυξης

. Με την ΑΕΚ το σχέδιο δούλεψε παρότι δεν είχες στο χόρτο τους βασικούς σου στόπερ, ενώ ο εγκέφαλός σου στο κέντρο (Πέρεθ) ήταν κακός.

Και πάλι όμως αν βγάλουμε εκτός εξίσωσης τον θόρυβο για την διαιτησία, η ομάδα του Αλμέιδα πρέπει να νιώθει τυχερή που έφυγε από την Λεωφόρο με δύο γκολ παθητικό.

Η εικόνα που έδειξε ο Παναθηναϊκός δείχνει ξεκάθαρα πως οι πρωτοπόροι βρίσκονται σε καλό δρόμο. Υπάρχουν φυσικά ανασταλτικά αδυναμίες, όμως στο δημιουργικό κομμάτι το τριφύλλι όσο πάει και βελτιώνεται.

Φυσικά κι ο αντίπαλος προσφερόταν τη Κυριακή, η Ένωση είναι μία ομάδα με ποιότητα στην κατοχή μπάλας, όμως πολύ σοφτ όταν καλείται να αμυνθεί. Αφήνει στον αντίπαλο κατοχή, έχει αργό αμυντικό δίδυμο, με τον Τζαβέλλα να βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση.

Ο Ιβάν έχει κυκλώσει το ματς της Τούμπας που έπεται μετά την διακοπή, εκεί είναι που θα απαντηθούν πολλά…

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News