Παναθηναϊκός: Πρόγραμμα εκγύμνασης

Παναθηναϊκός: Στην Ολλανδία η προετοιμασία - Στη λίστα 3 προπονητικά

Ο Παναθηναϊκός για μια ακόμα σεζόν δεν θα έχει ευρωπαϊκά παιχνίδια κάτι που σημαίνει ότι οι παίκτες θα ξεκουραστούν επαρκώς.

Βέβαια τα ίδια λέγαμε και πέρσι και η ομάδα έκανε τη χειρότερη σεζόν της ιστορίας της πιθανόν!

Σήμερα ένας ποδοσφαιριστής τελειώνει τη χρονιά έχοντας παίξει από 40 μέχρι και 70 ματς συνήθως. Τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας τον αναλαμβάνουν αμέσως οι γυμναστές και προσπαθούν να τον βάλουν σε λογικούς ρυθμούς προπονήσεων.

Για να μην κλατάρουν οι παίκτες μπαίνοντας απευθείας στα βαθιά, οι πρώτες προπονήσεις είναι όλες χαμηλής έντασης και δεν έχουν σχέση με αυτές που ο παίκτης έχει συνηθίσει μεσούσης μιας σεζόν.

Συνήθως στις προπονήσεις της προετοιμασίας γίνεται πολύ τακτική, δηλαδή διτέρματα στα οποία οι παίκτες καλύπτουν χώρους και κάνουν ασκήσεις επίθεσης απέναντι σε οργανωμένες άμυνες – στο πρόγραμμα υπάρχουν πάντα οι απαραίτητες στημένες φάσεις και σιγά-σιγά μπαίνει και το τρέξιμο στο μενού.

Περισσότερα σπριντ, περισσότερα βάρη, περισσότερο πρέσινγκ με στόχο να οικοδομηθεί ένα σύνολο που δεν θα κλατάρει από το 50΄ και μετά. Σας θυμίζει κάτι;

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News