Παναθηναϊκός: Πριν καταλήξεις σε προπονητή σκέψου 3 πράγματα!

Νέα αύξηση μπάτζετ και 3 μεταγραφές από Αλαφούζο - Ποιες οι θέσεις

Ο Παναθηναϊκός φέτος έπαιξε ΑΘΛΙΟ ποδόσφαιρο, είναι αλήθεια. Ο Λάζλο Μπόλονι δεν κατάφερε να αλλάξει το τσιπάκι που υπάρχει στα μυαλά των παικτών του που εξαρχής τον πήραν στραβά, αυτόν και την φιλοσοφία του.

Ο Ρουμάνος προτιμούσε να παίζει για να μην χάσει κι όχι για να κερδίζει. Χαώδης διαφορά. Ο …παππούς πιστώνεται ότι κατάλαβε πολύ γρήγορα που βρίσκεται: είναι γενικά έξυπνος άνθρωπος κι αυτός που τον έφερε αποδείχτηκε ότι διάλεξε καλά. Προσωπικά δεν περιμέναμε τον Παναθηναϊκό να δείχνει κάποια στιγμή και φαβορί για την 2η θέση, κρίνοντας από το απαίσιο ξεκίνημά του.

Ο Μπόλονι είναι επικοινωνιακός, δεν έχει αυλή, δεν κατανοεί τα θέλω των παικτών του ούτε επιθυμεί να τους το παίξει φίλος κι έχει μια τρομερή διάθεση να βοηθά πιτσιρικάδες, μαζί του έπαιξαν ο Καμπετσής, ο Ιωαννίδης, ο Αθανασακόπουλος, ο Ζαγαρίτης, ο Αλεξανδρόπουλος.

Όμως ούτε η συνέπεια του να βάζει να παίζουν μικροί, ούτε οι σερί νίκες του χειμώναωραιοποίησαν την εικόνα της ομάδας. Για κάποιον που εμπλέκεται με τον Παναθηναϊκό συναισθηματικά τα πιο πολλά παιχνίδια του φάνηκαν ανυπόφορα. Μόνο που σε αυτό το συμπέρασμα χωρά ένας αστερίσκος: η ομάδα ερχόταν από μια θερινή προετοιμασία που οποία υπήρξε ακόμα πιο άθλια!

Καλού-κακού στην ΠΑΕ πριν καταλήξουν σε προπονητή να αναρωτηθούν:

  1. Πως τα πηγαίνει στον ψυχολογικό τομέα κι αν γίνεται να εμπνεύσει τους παίκτες του.
  2. Αν μπορεί να βρεθεί κάποιος να προικίσει με αυτοπεποίθηση τους πράσινους μπορεί να φτιάξει καλή ομάδα: γνώση, πίστη στο σκοπό, αυτοπεποίθηση πρέπει να είναι τα εφόδια του παίκτη του τριφυλλιού σε όποια διοργάνωση κι αν παίρνει μέρος.
  3. Οι αντίπαλοι θα έχουν πιο πολλά χρήματα, πιο πολύ ταλέντο, μεγαλύτερη ποιότητα – για να σταθούν απέναντί τους οι δικοί μας χρειάζεται να είναι προικισμένοι με μυαλό και καρδιά, έστω κι αν αυτά δεν φτάνουν πάντα.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News