Παναθηναϊκός: Πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα

Περιμένοντας τα πρώτα φιλικά γίνεται προφανές, έχοντας νωπές τις μνήμες από την περσινή απαίσια σεζόν (μια ακόμα επί Γιάννη Αλαφούζου), πως ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να κάνει περισσότερα πράγματα στο γήπεδο για να κερδίζει παιχνίδια.

Πέρσι έπαιξε κάμποσα ματς με αντιπάλους που είχε πολλούς ποδοσφαιριστές χαμηλά, με τρεις στόπερ και καθαρή πεντάδα στην άμυνα.

Υποτίθεται ότι ο αντίπαλος σου άφηνε τη μπάλα μα στο τριφύλλι δεν ήξεραν τι να την κάνουν, επιθυμώντας να οχυρωθούν κι αυτοί μπροστά από τα καρέ τους.

Βαθμοθηρικό κι αναγκαίο στην κατάσταση που παρέλαβε το κλαμπ ο Λάζλο Μπόλονι αλλά παντελώς ξένο με το πράσινο DNA.

Πόσες φορές είδαμε την περασμένη περίοδο την τετράδα που ήταν μπροστά να μην είχε σαν πρώτο μέλημα να επιτεθεί και να δημιουργήσει αλλά να αμυνθεί;

Κατά βάση οι επιθέσεις που προσπαθούσε να βγάλει το τριφύλλι ήταν περισσότερο μέσα από μονομαχίες και προσπάθειες διεκδίκησης της μπάλας, συνήθως αυτές ολοκληρώνονταν χωρίς να έχει περάσει η μπάλα από πολλά πόδια.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Σέρβος κόουτς τούτη την χρονιά χρειάζεται να βρει ποικίλους τρόπους να ανοίγει την αντίπαλη άμυνα και ο Παναθηναϊκός να το κάνει πειστικά αν θέλει να κερδίσει το ηρωικό μέρος του κοινού του που έχει απομείνει να ασχολείται.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News