Παναθηναϊκός: Ποιος «γυρίζει» το χαρτί, οι πέντε που αποχωρούν και οι υπόλοιποι

Παναθηναϊκός: Ποιος «γυρίζει» το χαρτί, οι πέντε που αποχωρούν και οι υπόλοιποι

Ποιος πράσινος έχει κάνει τη μεγάλη ανατροπή, ποιοι πέντε είναι για… την έξοδο και τι συμβαίνει με ταλέντο στον ΠΑΟ Β’. Το newspao.gr έχει το ρεπορτάζ.

Χαμόγελα υπάρχουν ξανά στις τάξεις των ανθρώπων του Παναθηναϊκού με τον Λούκας Βιγιαφάνες. Ο Αργεντινός θεωρούταν, στο πολύ κοντινό παρελθόν, νούμερο ένα υποψήφιος για την αποχώρηση από το σύλλογο, λόγω της πεσμένης του απόδοσης, της συμπεριφοράς του και του παχυλού του συμβολαίου.

Παρόλα αυτά, ο «Βίγια» που δεν χρειάστηκε να πάει τελικά το Τριφύλλι στα δικαστήρια για το υψηλό πρόστιμο, αρχίζει και γίνεται σημείο αναφοράς στην ενδεκάδα και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ολοένα και τον εμπιστεύεται περισσότερο. Μάλιστα, και ο Γιάννης Αλαφούζος, που τον έφερε στην ομάδα και του τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια, είναι ικανοποιημένος από τις τελευταίες εξελίξεις και την αγωνιστική του άνοδο.

 

Οι «πράσινοι» θα τσεκάρουν, αν θα έχει διάρκεια στην απόδοσή του ο Βιγιαφάνιες, πριν πάρουν κάποια απόφαση, αναφορικά με την ανανέωση του συμβολαίου του. Ωστόσο, πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο πως οι απολαβές του ποδοσφαιριστή δεν θα παραμείνουν ίδιες, διότι οι 600 χιλ. ευρώ στα σημερινά δεδομένα είναι ένα… extreme ποσό.

Δεν υπάρχει εξέλιξη στο θέμα των Μπεκ, Ενγκμπακοτό, Μπουζούκη, Σερπέζη και Τζαβίδα που αποχωρούν φέτος από τον Παναθηναϊκό.

Από ότι όλα δείχνουν, είναι θέμα χρόνου να ανανεώσει ο Χουάνκαρ. Αναφορικά με Χατζηγιοβάνη, δεν έχει γίνει ακόμα, κάποια επαφή, αλλά τελευταία υπάρχει απογοήτευση για τον ποδοσφαιριστή, που βλέπει τον Αϊτόρ να του παίρνει τη θέση στην ενδεκάδα.

Οι Βιτάλ, Μαουρίσιο και Βέλεθ θα αξιολογηθούν μέσα στο 2022 και ο Παναθηναϊκός θα πράξει αντιστοίχως. Δύσκολα, θα υπάρξει κάποια αύξηση στις απολαβές, εφόσον αποφασιστεί να κατατεθεί πρόταση ανανέωσης σε κάποιον από τους δύο τελευταίους. Αναφορικά με την «οψιόν» στον Λούντκβιστ, το δείγμα γραφής είναι μικρό και στον Παναθηναϊκό κάνουν υπομονή.

Την παρούσα φάση ο Φακούντο Σάντσες φαίνεται πως θα έχει στα επόμενα ματς φανέλα βασικού, αλλά οι πιθανότητες που συγκεντρώνει για ανανέωση είναι ελάχιστες. Λογικά, οι πράσινοι θα στραφούν σε κάτι καλύτερο σε επόμενη μεταγραφική περίοδο.

Τέλος, ο Αθανασακόπουλος έχει καλή πορεία στον ΠΑΟ Β’ και συζητιέται από την ομάδα να γίνει πρόταση ανανέωσης.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News