Παναθηναϊκός: Ποιο θα είναι το μέλλον του Μπόλονι

Δέδας: Πήρε θέση για τις φήμες περί Παναθηναϊκού

Ο Λάζλο Μπόλονι δύσκολα θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό μετά το καλοκαίρι, αν πάντως για κάτι θα βάζαμε στοίχημα είναι ότι δύσκολα θα μείνει χωρίς ομάδα μετά το διαφαινόμενο διαζύγιό του με την πράσινη ΠΑΕ.

Ιστορικά στον Παναθηναϊκό δεν είχε καμία σημασία ποιος αναλάμβανε τη θέση αυτών που έφευγαν – οι διοικήσεις έπρεπε να δείξουν ότι μπορούσαν να παρέμβουν δραστικά κι αυτό έκαναν, ασχέτως αν οι κινήσεις τους δεν ήταν μελετημένες.

Αν δώσεις σε ένα προπονητή το ελεύθερο να πειραματιστεί με μια ομάδα χωρίς την παραμικρή πίεση το πιθανότερο είναι κάποιους μήνες μετά να την δεις να έχει αγωνιστική ταυτότητα: θυμηθείτε τον ΠΑΟ του Αναστασίου, του Κυράστα (2000), του Ζεσουάλδο το 2012, του Δώνη το 2018.

Στον Μπόλονι δεν έδωσαν καμία ευκαιρία και κανένα ελαφρυντικό κι ας ήταν το κλαμπ στον πάτο όταν ήρθε.

Ακόμα κι αν ο κόουτς πετύχει το …θαύμα (έτσι δεν έμοιαζε τον Οκτώβρη;) βγάζοντας το τριφύλλι Ευρώπη πάλι θα απολυθεί.

Λένε ότι τους προπονητές τους «τρώνε» οι παίκτες, οι δημοσιογράφοι, τα αποτελέσματα, αλλά μάλλον τους «τρώνε» μόνο οι εργοδότες τους.

Σπανιότατα έχουν εξωθήσει σε παραίτηση προπονητή οι οπαδοί, χωρίς να υπάρχει μια σιωπηλή συγκατάθεση των διοικήσεων και σχεδόν ποτέ οι παίκτες και ο Τύπος δεν καταφέρονται εναντίον ενός προπονητή, αν δεν έχουν προηγουμένως καταλάβει ότι ο πρόεδρος (και οι συν αυτώ) το επιτρέπουν.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News