Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Ο Νότης Καμπέρης σχολιάζει την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Προκύπτουν ένα ευχάριστο και ένα δυσάρεστο από το αποψινό ματς του Τριφυλλιού. Το πρώτο είναι πως οι «πράσινοι» δεν παρασύρθηκαν από το έκρυθμο κλίμα που είχαν την τάση να δημιουργήσουν Τζήλος – Περέα και έμειναν συγκεντρωμένοι στο στόχο τους. Το δεύτερο είναι πως «πέταξαν», όπως και στο ματς με τον Ατρόμητο, ένα 30-45λεπτο.

Ιβάν Γιοβάνοβιτς (8/10): Πολύ καλό κοουτσάρισμα από τον Σέρβο προπονητή. Δικαιώθηκε για τους Σάντσες και Μαουρίτσιο. Μην ξεχνάει κανείς πως αμφότεροι δεν αγωνίζονταν σαν βασικοί σε πολλά ματς του α’ γύρου με τους Κώτσιρα – Αλεξανδρόπουλο να λαμβάνουν τα ηνία αρκετές φορές. Οφείλει να βρει την αιτία που η ομάδα του δεν κάνει «εκρηκτικές» εκκινήσεις και δεν πνίγει τον αντίπαλο στην περιοχή του από το πρώτο λεπτό.

Αλμπέρτο Μπρινιόλι (8/10): Σταθερός, όποτε χρειάστηκε. Δεν είχε ευκαιρίες ο ΠΑΣ Γιάννινα για να δείξει τα αντανακλαστικά του.

Φραν Βέλεθ (8/10): Πολύ καλή παρουσία από τον Ισπανό στόπερ, ο οποίος τα πήγε σαν τον παλιό καιρό, περίφημα με τον Σένκεφελντ παρτενέρ.

Μπαρτ Σένκεφελντ (8/10): Σαν να μην έλειψε μια μέρα, ο Ολλανδός επέστρεψε στο βασικό σχήμα της ομάδας και κράτησε εκείνη το «μηδέν» στην άμυνα.

Φακούντο Σάντσες (9/10): Κέρδισε με το «σπαθί» του τη θέση στην ενδεκάδα και η… επιβεβαίωση αποτυπώθηκε και στον πίνακα των σκόρερ. Μαχητής!

Χουάνκαρ (9/10): Από δικό του ανέβασμα ο Παναθηναϊκός σκοράρει. Βρήκε εκεί που έπρεπε τον Μαουρίσιο και συνέβη το 1-0. Ο Ισπανός αριστερός μπακ πρέπει να συνεχίσει την καριέρα του στους «πράσινους».

Ρούμπεν (8/10): Εξαιρετικός για ένα ακόμα βράδυ, ο Ισπανός χαφ. Κυκλοφόρησε υποδειγματικά την μπάλα στο κέντρο και από το πρώτο λεπτό χάρισε τον έλεγχο στην ομάδα του Τριφυλλιού.

Μαουρίσιο (9/10): «Τίναξε» τη Λεωφόρο ο Βραζιλιάνος με το 4ο του τέρμα στο πρωτάθλημα. Έκανε μια παλικαρίσια κεφαλιά αιφνιδιάζοντας τους οπισθοφύλακες των φιλοξενούμενων. Άκρως απαραίτητος αυτός ο «Μάου» για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Βιγιαφάνιες (8/10): Έχει τρομερά χτυπήματα, το απέδειξε στη στατική φάση του 69ου λεπτού, όταν βρήκε τον προωθημένο Σάντσες εκεί που έπρεπε. Εννιά στις δέκα φορές, όταν ο Βιγιαφάνιες παίζει καλό ποδόσφαιρο, πάει και ο Παναθηναϊκός καλά!

Σεμπάστιαν Παλάσιος (5/10): Δεν ήταν τόσο απειλητικός ο «Τούκου», που, όμως, είχε στο ενεργητικό του μια ενέργεια που θα έκανε τη διαφορά στην αναμέτρηση, αν ο Τζήλος παρατηρούσε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Σάλιακα στην επίμαχη φάση στο πρώτο 25λεπτο.

Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα (4/10): Λίγα πράγματα έδειξε ο Ισπανός στο ματς, δεν φάνηκε ιδιαίτερα και ευτυχώς για τους πράσινους, «μίλησαν» οι ακραίοι του μπακ.

Καρλίτος (4/10): Δεν έκανε κάτι αξιομνημόνευτο στην αναμέτρηση. Θέλει τον καλό του Ίβηρα φορ η ομάδα του Γιοβάνοβιτς στη ρεβάνς του Κυπέλλου.

Οι αλλαγές:

Ματέους Βιτάλ (5/10): Έδειξε το ταλέντο του και ταλαιπώρησε αρκετά τους αντιπάλους του. Σε δύο σκληρά μαρκαρίσματα ο Τζήλος αρνήθηκε να βγάλει την κίτρινη από το τσεπάκι του. Είχε μερικές λανθασμένες επιλογές, λόγω και της αποχής του τελευταία από το βασικό σχήμα.

Τάσος Χατζηγιοβάνης (4/10): Είχε ένα καλοχτυπημένο φάουλ με την είσοδό του στο ματς, όμως στη συνέχεια, δεν έγινε αισθητός στον αντίπαλο.

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος (-): Αγωνίστηκε για λίγο και δεν μπορεί να κριθεί.

Φεντερίκο Μακέντα (-): Ούτε αυτός πρόλαβε να μπει στο πνεύμα του παιχνιδιού.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News