Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-3: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-3: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Ο Νότης Καμπέρης σχολιάζει την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για την 9η αγωνιστική της Superleague.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε κακή απόδοση στη Λεωφόρο, το πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις κόντρα σε έναν ποιοτικό αντίπαλο, λίγο… έλειψε να προηγηθεί με τον Μαουρίσιο να αστοχεί σε κοντινή κεφαλιά και τελικά το ντέρμπι να καθορίζεται από μια απόφαση του Ντελ Θέρο Γκράντε για πέναλτι.

Ιβάν Γιοβάνοβιτς (6/10): Το στήσιμο του Παναθηναϊκού ήταν καλό, δεν πήρε πολλά από Βιτάλ – Παλάσιος, ωστόσο, είχε… ρέντα στις αλλαγές του. Ο Σέρβος προπονητής θα μπορούσε να «χτυπήσει» το ντέρμπι με το πέρασμα των Χατζηγιοβάνη και Μαουρίσιο.

Αλμπέρτο Μπρινιόλι (6/10): Δεν φέρει βαριά ευθύνη σε κάποιο από τα τέρματα που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός. Το πρώτο γκολ ήταν εν ψυχρώ εκτέλεση του Άκπομ, το δεύτερο στο πέναλτι ξεγελάστηκε από τον Κούρτιτς, ενώ στο τρίτο ήταν αδύνατον να διώξει την μπάλα στο παραθυράκι. Έκανε μερικές σημαντικές αποκρούσεις που κράτησαν τους πράσινους στη διεκδίκηση αποτελέσματος.

Φρανς Βέλεθ (6/10): Δυναμική εμφάνιση από τον Ισπανό στόπερ του Παναθηναϊκού. Ήταν παρών σε αρκετές μάχες, έπαιξε σκληρά και προσπάθησε να κρατήσει μακριά από την περιοχή του Τριφυλλιού τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Είχε μια κεφαλιά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους που κατέληξε άουτ.

Ζβόνιμιρ Σάρλια (6/10): Χωρίς το μεγάλο λάθος και εκείνος στην αναμέτρηση, μαζί με τον Βέλεθ χάνουν τον Άκπομ, αλλά προφανώς, βρέθηκε σε κατάσταση «συναγερμού» εκτάκτως από το αχρείαστο λάθος του Βιτάλ στη μεσαία γραμμή. Έπαιξε σκληρή άμυνα και σχετικά ήταν καλός.

Χουάνκαρ (7,5/10): Ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι. Ο Ισπανός αριστερός μπακ «έκοψε» τετ α τετ του Άκπομ στο πρώτο μέρος, ενώ λίγο έλειψε να σκοράρει. Από δική του σέντρα το Τριφύλλι θα μπορούσε να ισοφαρίσει σε 1-1, αλλά ο Παλάσιος δεν σημάδεψε εστία. Επέστρεψε στις καλές του εμφανίσεις ο Ίβηρας, θα ήταν ωφέλιμο να ανανεώσει άμεσα.

Κώτσιρας (4/10): Άπαντες περιμένουν πολλά παραπάνω από τον Έλληνα ακραίο μπακ, ο οποίος δεν βοήθησε τόσο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, αλλά και στην επίθεση. Ανασταλτικά, θα μπορούσε να έχει καλύτερη αντίδραση στο 0-1 του ΠΑΟΚ.

Ρούμπεν Πέρεθ (6/10): Καλός στα ανασταλτικά του καθήκοντα, κυκλοφόρησε την μπάλα, δεν είχε τη μεγάλη στιγμή στην αναμέτρηση. Δεν εμπιστεύτηκε το πόδι του σε μερικές φάσεις που βρέθηκε σε θέση βολής.

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος (5/10): Μέτρια εμφάνιση για τον Αλεξανδρόπουλο, ο οποίος αντικαταστάθηκε σωστά στο 57′ για να μπει ο Μαουρίσιο.

Ματέους Βιτάλ (3/10): Κουβάλησε δίχως λόγο την μπάλα στο κέντρο και έκανε το λάθος που κόστισε στον Παναθηναϊκό στο 13ο λεπτό κι από το οποίο ο ΠΑΟΚ βρήκε τον τρόπο να προηγηθεί. Δεν έδωσε λύσεις στην επίθεση και ορθώς τον απέσυρε ο Γιοβάνοβιτς για να πάρει τη θέση του ο Χατζηγιοβάνης στο 57′.

Σεμπάστιαν Παλάσιος (4/10): Τράβηξε την προσοχή των φιλοξενούμενων ο «Τούκου», θα μπορούσε να είχε σκοράρει στο πρώτο μέρος, αλλά δεν έπιασε γεμάτη κεφαλιά. Δεν έπιασε κάποια μεγάλη απόδοση στο ντέρμπι.

Φώτης Ιωαννίδης (5/10): Ούτε κρύο, ούτε ζέστη για τον φέρελπι επιθετικό του Παναθηναϊκού. Δεν απείλησε την εστία του Πασχαλάκη και δεν μπόρεσε να απεγκλωβιστεί από τους «ασπρόμαυρους» οπισθοφύλακες.

Καρλίτος (6/10): Ο Ισπανός πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος έβαλε το… λιθαράκι του με ασίστ στον Μαουρίσιο για το 1-1. Ήταν στο πνεύμα του παιχνιδιού, χρειάστηκε να παίξει μακριά από την περιοχή του ΠΑΟΚ προκειμένου να συνεισφέρει στη δημιουργία.

Μαουρίσιο (6/10): Ναι μεν έβαλε το γκολ της ισοφάρισης στο 59′, αλλά θα μπορούσε να βρει δίχτυα ξανά λίγα λεπτά αργότερα για να φέρει την ολική ανατροπή στο ντέρμπι. Αστόχησε από πλεονεκτική θέση σε κεφαλιά από σέντρα του Χατζηγιοβάνη. Η είσοδός του στον αγωνιστικό χώρο ανέβασε τη συνολική απόδοση της ομάδας.

Χατζηγιοβάνης (6/10): Και ο Μυτιληνιός έδωσε άλλον αέρα στον Παναθηναϊκό από το 59′ και μετά, επεδίωξε τρεις σέντρες, εκ των οποίων μία ήταν φαρμακερή, αλλά δεν μετουσιώθηκε σε γκολ.

Βιγιαφάνιες (3/10): Ο Αργεντινός «βαφτίστηκε» από τον Ντελ Θέρο Γκράντε ως ο μοιραίος παίκτης του Παναθηναϊκού σε μια άτυχη στιγμή για εκείνον. Είχε ένα σουτ στο 1-1 με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Υπάρχουν απαιτήσεις, γενικότερα, που δεν καλύπτονται από τον Βίγια.

Φεντερίκο Μακέντα (-): Χαμόγελα για την επιστροφή του Κίκο στο 78′. Δεν μπορεί να κριθεί, αλλά έδειξε να πατάει καλά στο χορτάρι.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News