Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός: Η κριτική των πρασίνων

Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός: Η κριτική των πρασίνων

Ο Νότης Καμπέρης αξιολογεί τους παίκτες του Παναθηναϊκού στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Οι πράσινοι έδιωξαν από το πρώτο ημίχρονο το άγχος, βελτιώθηκαν τόσο ανασταλτικά, όσο και επιθετικά, βρήκαν δίχτυα… πέντε φορές, αλλά μέτρησαν τα δύο (2-1 το τελικό σκορ). Μεγάλο ρόλο στην άνοδο της απόδοσης των πρασίνων έπαιξε ο Βιγιαφάνιες, ο οποίος ήταν ο οργανωτής που χρειαζόταν και έλειπε από την ομάδα.

Λάσλο Μπόλονι (7/10): Καλές επιλογές στην αρχική ενδεκάδα από τον πράσινο τεχνικό, ο οποίος κάλυψε τις ηχηρές απουσίες των Κουρμπέλη και Χατζηγιοβάνη. Έβαλε τον Βιγιαφάνιες στα άκρα, ενώ έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλεξανδρόπουλο. Προς το φινάλε του αγώνα, ίσως από τις πέντε αλλαγές, η ομάδα να έχασε την ισορροπία της, αλλά και πάλι δεν απειλήθηκε μέχρι τη φάση του πέναλτι στο 90+3.

Σωκράτης Διούδης (6/10): Θεατής… σχεδόν σε όλο το παιχνίδι ο Έλληνας γκολκίπερ. Είχε σωστές παρεμβάσεις, όποτε χρειάστηκε. Παραλίγο, να βγάλει το πέναλτι στις καθυστερήσεις, έπεσε από τη σωστή γωνία και μάλλον ο Μεντόζα στάθηκε τυχερός.

Μπαρτ Σένκεφελντ (7,5/10): Εξαιρετικός ο Ολλανδός αμυντικός του Παναθηναϊκού. Δεν νικήθηκε από κανέναν αντίπαλό του, ενώ, όποτε του δινόταν η ευκαιρία, προωθούταν στο γήπεδο, ακόμη και μέχρι την περιοχή του Παναιτωλικού.

Αχιλλέας Πούγγουρας (6,5/10): Μπορεί να λείπει ο Βέλεθ, αλλά ο Πούγγουρας αποτελεί μια ισάξια μονάδα. Δεν επέτρεψε ο Έλληνας στόπερ, μαζί με τον Σένκε, στους επιθετικούς του Παναιτωλικού να βγάλουν ούτε… μία τελική, πλην της φάσης του πέναλτι.

Φακούντο Σάντσες (7/10): Σημαντική εμφάνιση για τον Αργεντινό δεξιό μπακ. Έβγαλε την πρώτη του ασίστ στο ελληνικό πρωτάθλημα στο 1-0 του Μακέντα, ενώ περιόρισε σημαντικά τα λάθη του στο ανασταλτικό κομμάτι. Είχε όρεξη, μετά το πρώτο γκολ, έπαιξε με ανεβασμένη ψυχολογία και συνεισέφερε αρκετά. Θα μπορούσε να ήταν πιο προσεκτικός στη φάση του πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Βασίλης Ζαγαρίτης (8/10): Ο «MVP» του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είχε υψηλή απόδοση και στο ματς με την ομάδα του Αγρινίου. Δεν αντιμετώπισε προβλήματα στην άμυνα, πήρε προσπάθειες ψηλά, από δικό του γύρισμα, ήρθε το 2-0 με το αυτογκόλ του Λιάβα. Θα μπορούσε να σκοράρει στο 77′, αλλά έχασε το τετ α τετ.

Μαουρίσιο (6.5/10): Ο Βραζιλιάνος είχε καλή απόδοση στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού που αγωνίστηκε. Έπαιξε με… ασφάλεια, διότι έλειπε ο έμπειρος, Κουρμπέλης. Θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ στο 65′, αλλά ακυρώθηκε το τέρμα του, έπειτα από χρήση VAR για οφσάιντ στον Αϊτόρ. Αντικαταστάθηκε στο 84′ από τον Σερπέζη.

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος (7/10): Ακόμη μια θετική εμφάνιση από τον ταλαντούχο χαφ. Πήρε φανέλα βασικού, λόγω της έλλειψης του «αρχηγού» και ανταποκρίθηκε πλήρως στις απαιτήσεις του παιχνιδιού. Προβλημάτισε τον Παναιτωλικό στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του και παρόλο που πήρε κάρτα από 37′, συνέχισε να παίζει με ένταση, δίχως να δώσει… δικαιώματα.

Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα (6,5/10): Τι να πει κανείς για τον Ισπανό. Σαν ένας άλλος… Μοράτα (ή Καμπετσής στα περσινά πλέι οφ)… δύο γκολ και μία ασίστ, όλα ακυρώθηκαν από το VAR! Ήταν η καλύτερή του εμφάνιση με τα πράσινα. Από δική του πάσα, ο Σάντσες δίνει την ασίστ στον Μακέντα για το 1-0. Είναι καιρός και για εκείνον, να δικαιολογήσει τις απολαβές του, που δεν είναι και χαμηλές!

Λούκας Βιγιαφάνιες (9/10): «MVP» ο Βιγιαφάνιες. Ένας κανονικός πασαδόρος, που έκανε τη ζωή του Παναθηναϊκού πιο εύκολη. Έκανε τρομερό πρώτο ημίχρονο, ήταν το σημείο αναφοράς του Τριφυλλιού σε κάθε επίθεση. Μοίρασε εξαιρετικά την μπάλα στους ακραίους, κυνήγησε, έκανε φάουλ, πήρε φάουλ και με την εμφάνισή του «ξεσήκωσε» και τους υπόλοιπους. Φάνηκε πως δεν μπορεί να βγάλει ακόμη ολόκληρο το 90λεπτο. Σωστά βγήκε στο 84′ για να μπει ο Μπουζούκης.

Φεντερίκο Μακέντα (6,5/10): Ο Ιταλός επιθετικός βρήκε δίχτυα ξανά στο 19′, για πρώτη φορά μετά το εκτός έδρας με τον ΟΦΗ. Πέρα από το γκολ, δεν είχε κάποια άλλη αξιοσημείωτη στιγμή στο παιχνίδι. Άπαντες ελπίζουν, τώρα που… ξεπέρασε τη μακρά περίοδο αφλογιστίας, ότι θα βρει τον καλό του εαυτό. Αποχώρησε στο 78′ για να μπει ο Καμπετσής.

Καρλίτος (6/10): Και ο Ισπανός δεν έπιασε υψηλά στάνταρντ, αλλά ήταν μερικές ενέργειές του που έκαναν τη διαφορά. Το άνοιγμα της μπάλας στον Ζαγαρίτη για το 2-0 ήταν υψηλής τεχνικής. Όπως, και η «αλητεία» με το τακουνάκι – ασίστ στον Αϊτόρ (ασχέτως αν το γκολ ακυρώθηκε). Δεν έκανε τελικές προσπάθειες στο ματς, δεν δοκίμασε κάποιο σουτ, γεγονός που πιστοποιεί πως είναι ντεφορμέ τελευταία.

Γιασίν Αγιούμπ (4/10): Ο Ολλανδομαροκινός επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους στο 67′ και αυτό αποτέλεσε μια ευχάριστη είδηση για τους πράσινους. Θα χρειαστεί μερικές εβδομάδες για να επανέλθει στο 100%, φάνηκε πως δεν είναι έτοιμος. Είχε μια καλή στιγμή στο 77′, όταν έβγαλε τον Ζαγαρίτη σε θέση τετ α τετ με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.

Γιοάν Μολό (-): Μπήκε στο 78′ και δεν μπορεί να κριθεί. Πάντως, δεν του… πάνε τα ματς που μπαίνει ως αλλαγή!

Αργύρης Καμπετσής (-): Ομοίως, μπήκε στο τελευταίο τέταρτο και δεν μπορούν να βγουν συμπεράσματα. Σαν φορ, δεν είχε εύκολο έργο, καθώς η ομάδα συνολικά είχε χάσει τη σταθερότητά της.

Γιάννης Μπουζούκης (-): «Comeback» και για τον Έλληνα ελπιδοφόρο μέσο. Πάτησε χορτάρι στο 84′, κράτησε μπάλα, αλλά δεν μπορεί να βαθμολογηθεί.

Σερπέζης (-): Στο τελευταίο πεντάλεπτο μπήκε και ο νεαρός χαφ, αλλά δεν μπορεί να κριθεί.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News