Παναθηναϊκός: Παίκτης κεφάλαιο για το τριφύλλι

Πεντάστερο ξέσπασμα με θύμα τον Βόλο και τώρα... Ολυμπιακός!

Ελάχιστα πράγματα πήρε ο Παναθηναϊκός στον πρώτο γύρο από τον Φώτη Ιωαννίδη με τον οποίο το καλοκαίρι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν ενθουσιασμένος.

Ο νεαρός φορ χτυπήθηκε από σειρά ατυχιών, αλλά σίγουρα θα πάρει κι αυτός το χρόνο του από τον προπονητή μόλις νιώσει fit.

Νεαρότατος σε ηλικία, με σπουδαία σωματικά χαρίσματα, έχει μία ικανότητα να βάζει τον αντίπαλο στην πλάτη του και να έχει σε αυτήν τη συνθήκη γρήγορες αντιδράσεις.

Διαθέτει ικανότητα να πηγαίνει πάνω στα μπακ και να μπορεί να παίρνει πλεονέκτημα παίζοντας με πλάτη. Το γεγονός αυτό είναι που του επιτρέπει να λειτουργεί, παρότι δεν έχει (ακόμα) ανεπτυγμένη τεχνική κατάρτιση, υποστηρικτικά στον δεύτερο φορ, ακόμα και να παίζει μόνος στην κορυφή, βοηθώντας τους παίκτες από τις άλλες γραμμές που τον πλησιάζουν για να συνδυαστούν.

Δεν είναι εύκολο για ένα ψηλό κορμί να βγει εκτός περιοχής και να «κλειδώσει» ποδοσφαιριστές με μικρότερο όγκο.

Συνήθως, σε αυτές τις συνθήκες, προβάδισμα εκτός περιοχής έχει ο βραχύσωμος ποδοσφαιριστής, που μπορεί να βγει μπροστά και να πάρει την μπάλα. Ο πιτσιρικάς είναι κεφάλαιο για το τριφύλλι και ο κόουτς το έχει καταλάβει.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News