Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός κανάλι ώρα: Η τηλεοπτική μετάδοση

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός κανάλι ώρα: Η τηλεοπτική μετάδοση

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός κανάλι ώρα: Η μάχη μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο άδειο κλειστό του ΟΑΚΑ ξεχωρίζει από την καρτέλα της δεύτερης αγωνιστικής της Euroleague.

Οι πράσινοι προέρχονται από μια γιγαντιαία νίκη στο «Μιτίσκι Αρένα» απέναντι στη Χίμκι με 78-76 στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα.

Παρά τις τρεις ηχηρές απουσίες των Τζάκσον, Ουάιτ και Σαντ Ρος, κατόρθωσαν να κερδίσουν σε μια έδρα που αγνοούσαν τη νίκη για δώδεκα χρόνια.

Το φετινό ντέρμπι είναι ιδιαίτερο, με τον Ολυμπιακό να αναζητεί την πρώτη του φετινή νίκη κόντρα στο Τριφύλλι, ύστερα από την απρόσμενη ήττα από τη Ζάλγκιρις στο ΣΕΦ.

Φραγκίσκος Αλβέρτης: «Είναι μια δύσκολη χρονιά για όλους και ειδικά για εμάς που καλούμαστε να κρατήσουμε την ομάδα στο επίπεδο το οποίο θα μπορέσουμε σύμφωνα με τις εφετινές οικονομικές δυνατότητες. Δυστυχώς είναι δύσκολη περίοδος για όλα τα θέματα, κοινωνικά και αθλητικά. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να κρατήσουμε την ομάδα σύμφωνα με τις δυνατότητες της, εκεί που πρέπει».

– Πως πήρες την απόφαση να γυρίσεις στον Παναθηναϊκό; 
Δημήτρης Διαμαντίδης: «Σίγουρα αυτή η ομάδα μου έχει προσφέρει πάρα πολλά, όσα χρόνια αγωνίστηκα. Θεώρησα καθήκον σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή που περνάει να είμαι από αυτούς που θα βάλει ένα μικρό χέρι βοήθειας για να κρατήσουμε τον Παναθηναϊκό σε ένα ανταγωνιστικό επίπεδο!».

– Ποιοι είναι οι στόχοι του Παναθηναϊκού; 
Φραγκίσκος Αλβέρτης: «Είμαστε καταδικασμένοι σαν Παναθηναϊκός να είμαστε πάντα πρωταγωνιστές! Από την άλλη, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα που έχουμε φέτος, θα πρέπει να παίξουμε το καλύτερο δυνατό. Απλά είναι τα πράγματα».

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός κανάλι ώρα: – Τι μπορεί να πετύχει η ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη; 

Δημήτρης Διαμαντίδης: «Αυτή η ομάδα χτίστηκε και η φιλοσοφία της είναι ότι θέλουμε να παλεύουμε, να βγάζουμε μια υγεία μέσα και έξω από το γήπεδο και πρέπει να παλεύουμε 100%. Επίσης, πρέπει να δείχνουμε σε όλο τον κόσμο ότι παρ’ όλο που ο Παναθηναϊκός έχει ένα πολύ ένδοξο παρελθόν, οφείλουμε να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την ομάδα στο οποίο θέλουμε σύμφωνα με τις συνθήκες που διανύουμε. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί γι’ αυτό».

– Πότε θα είναι έτοιμη η ομάδα; 

Φραγκίσκος Αλβέρτης: «Δεν γίνονται τα πράγματα από τη μια μέρα στην άλλη, δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια. Η ομάδα αποτελείται από πολλά νέα πρόσωπα τα οποία, θέλοντας και μη θέλουν τον χρόνο τους ώστε να κατανοήσουν τι θέλει ο προπονητής και να γίνουν ομάδα με την έννοια της λέξης ώστε να αποδώσουν αυτό που μπορούν. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, αποφασισμένοι και σε κάθε παιχνίδι που έρχεται, να δίνουμε το 100%».

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός κανάλι ώρα: Η τηλεοπτική μετάδοση

– Πόσο λείπει ο κόσμος στο ξεκίνημα της σεζόν;
Δημήτρης Διαμαντίδης: «Σίγουρα είναι μεγάλο πλήγμα για εμάς. Ο κόσμος όλα αυτά τα χρόνια είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας. Μας λείπει, αλλά πάνω απ’ όλα πλέον είναι η υγεία. Ελπίζουμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να τους δούμε ξανά στο γήπεδο».

– Πόσο σημαντικό είναι το πρώτο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό; 
Φραγκίσκος Αλβέρτης: «Κάθε παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έχει την ιδιαιτερότητα του. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά τι σημαίνει. Σίγουρα πάντα υπάρχει πάντα υπάρχει πίεση κι ελπίζουμε ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη ώστε να ανταπεξέλθει. Δεν αλλάζει κάτι, δεν μπορείς να καταδικάσεις ή να εκθειάσεις μια ομάδα από ένα και μόνο παιχνίδι, άσχετα αν κι αυτό είναι με τον Ολυμπιακό».

– Ποιο ντέρμπι έχει μείνει περισσότερο στη μνήμη σου; 
Φραγκίσκος Αλβέρτης: «Σίγουρα την πρώτη φορά που μπήκα σε ένα ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στην ηλικία των 16 ετών ήταν κάτι μοναδικό για εμένα, δεν είχα φανταστεί ότι υπάρχει τέτοια ατμόσφαιρα σε ένα γήπεδο, απλώς έβλεπα από την τηλεόραση κάποια της εποχής, ειδικά τότε ήταν ο Άρης και ο ΠΑΟΚ. Μόλις το έζησα από πρώτο χέρι, κατάλαβα τι συμβαίνει».

– Έχεις σκεφτεί από την εξέδρα να μπεις μέσα να βοηθήσεις; 
Δημήτρης Διαμαντίδης: «Όχι δεν έχω σκεφτεί να μπω μέσα να βοηθήσω. Η σκέψη μου αφορά στο να βοηθήσουμε την ομάδα και τα παιδιά, για να παρουσιάσουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο γήπεδο».

Το παιχνίδι θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι Novasports 2 HD στις 21:00. Μείνετε συντονισμένοι στο newspao.gr για live streaming.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News