Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Η κριτική των πρασίνων

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Η κριτική των πρασίνων

Ο Νότης Καμπέρης αξιολογεί τους παίκτες του Παναθηναϊκού στο αιώνιο ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό.

Η τακτική του Μπόλονι λειτούργησε και κόντρα στον Ολυμπιακό (2-1) με το Τριφύλλι να φθάνει σε ένα απίστευτο 10/13 νίκες, παραμένοντας η μοναδική αήττητη ομάδα για το 2021. Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός δέχθηκε γκολ στη Λεωφόρο (από δική του απερισκεψία) για πρώτη φορά, από την ημέρα που επέστρεψε στην ιστορική του έδρα.

Λάσλο Μπόλονι (10/10): Δεν διέθετε την ποιότητα των ερυθρολεύκων, το επεσήμανε και ο ίδιος, όμως, με την δική του τακτική επέβαλλε στον Μαρτίνς να παίξει άλλο ποδόσφαιρο, από εκείνο που είχε συνηθίσει ο Πορτογάλος. Δικαιώνεται για τις τρεις μεταγραφές, με τον Σανκαρέ να είναι ο κορυφαίος του αγώνα με γκολ και ασίστ. Μάλιστα, ο Ρουμάνος κράτησε ξεκούραστους Χατζηγιοβάνη, Μακέντα, Βιγιαφάνιες, Καρλίτος και Αϊτόρ για το σημαντικό ματς της Πέμπτης (αν γίνει) με τον ΠΑΣ.

Σωκράτης Διούδης (9/10): Έκανε την επέμβαση του αγώνα στο 90′ σε τετ α τετ του Μασούρα και έβαλε την σφραγίδα του στη νίκη του Παναθηναϊκού. Δεν χρειάστηκε να κάνει κάποια άλλη απόκρουση, πέρα από το να μπλοκάρει ένα σουτ του Καμαρά στο 33′.

Μπαρτ Σένκεφελντ (9/10): Τεράστια εμφάνιση από τον Ολλανδό στόπερ, ο οποίος τα πήγε περίφημα, τόσο με τον Χασάν, όσο και με τον Ελ Αραμπί. Κυρίαρχος στον «αέρα», αποτέλεσε εγγύηση στην πράσινη άμυνα.

Φρανς Βέλεθ (9,5/10): Έπιασε το άριστα ο Βέλεθ σε ακόμη μια απίθανη συμμετοχή του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο Ισπανός αμυντικός είχε συμμετοχή στο δεύτερο γκολ της ομάδας, καθώς από δική του δυνατή κεφαλιά, ο Σα νικήθηκε και στο… «ριμπάουντ» ο Σανκαρέ διπλασίασε τα τέρματα του Τριφυλλιού (φάση δουλεμένη και αντίστοιχη με εκείνη του πρώτου γκολ στο Περιστέρι).

Γιοάν Μολό (9/10): Στο… πικ της καριέρας του βρίσκεται ο Μολό. Είναι η αποκάλυψη της χρονιάς, ο Γάλλος δεξιός μπακ αποτελεί πλέον μεγάλο κεφάλαιο για τον Παναθηναϊκό. Περιόρισε σημαντικά τις επιθέσεις των ερυθρολεύκων από τα δεξιά, σε συνεργασία με τον Ενγκμπακοτό, ενώ δεν δίστασε να παίξει ψηλά και να απασχολήσει τους αμυνόμενους του Ολυμπιακού με τις γνωστές του επελάσεις. Αξίζει συγχαρητήρια!

Χουανκάρ (9/10): Η καλύτερη βραδιά του Χουανκάρ με τα πράσινα. Θυσιάστηκε στην κυριολεξία σε μια φάση στις καθυστερήσεις, όταν έβαλε το πόδι του στη φωτιά σε μια απόπειρα του Ολυμπιακού να φέρει το ματς στα ίσα. Έπαιξε με πάθος, κέρδισε πολλές μάχες από τα αριστερά, ενώ είχε και την φοβερή εκτέλεση φάουλ στο «2-0» των πρασίνων.

Μαουρίσιο (10/10): Του το… φύλαγε η μοίρα από το «Καραϊσκάκη». Ο Βραζιλιάνος άνοιξε το σκορ στο 6′ και ήταν ένας εκ των κορυφαίων του Παναθηναϊκού με μπόλικη δουλειά στο κέντρο. Πρέπει να γίνει λίγο πιο γρήγορος στις επιλογές του, καθώς επιβράδυνε σημαντικά σε μερικές φάσεις το παιχνίδι του Τριφυλλιού στο τρανζίσιον. Δοκίμασε ακόμα, ένα σουτ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Σανκαρέ (10/10): Τι να πει κανείς για αυτόν τον παίκτη. Ήρθε 31/1 στον Παναθηναϊκό και έχει σκοράρει δύο φορές, ενώ έχει μοιράσει και μια ασίστ, σε λιγότερο από δύο 90λεπτα. Βάζει γκολ νίκης για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική (6 βαθμούς), κυριαρχεί στο κέντρο, βγαίνει πρώτος στις μπάλες και βλέπει γήπεδο. Ίσως, πρόκειται για τη μεταγραφή, που θα κάνει τη διαφορά στη φετινή σεζόν.

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος (7/10): Ικανοποιητική εμφάνιση από τον Έλληνα μέσο του Παναθηναϊκού, αν και δεν έπιασε το μάξιμουμ. Σε κάθε περίπτωση, είναι μεγάλο πρότζεκτ για τους πράσινους και μέσα από αυτά τα παιχνίδια, κερδίζει πολύτιμες εμπειρίες.

Γενί Ενγκμπακοτό (7,5/10): Έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στο 5′ να ανοίξει το σκορ για τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, είχε σημαντική συνεισφορά στο αμυντικό σκέλος βάζοντας μεγάλο βαθμό δυσκολίας και στον Βαλμπουενά στο δεύτερο ημίχρονο. Η ποιότητά του είναι διακριτή, είναι ζήτημα χρόνου να «ανέβει» τις επόμενες εβδομάδες, καθώς βρίσκεται μόλις δύο εβδομάδες στον αθηναϊκό σύλλογο.

Αργύρης Καμπετσής (6/10): Δεν είχε κάποια καλή ενέργεια στο πρώτο μέρος, χάθηκε λίγο στα μαρκαρίσματά του, όμως, δεν έπαψε να απασχολεί τους αμυντικούς του Ολυμπιακού και σε αυτό το κομμάτι, ήταν θετικός. Αντικαταστάθηκε στο 66′ για να μπει ο Καρλίτος και να τον καλύψει ο Ιωαννίδης στο πλάι.

Φώτης Ιωαννίδης (8,5/10): Εξαιρετικός ο επιθετικός του Παναθηναϊκού, που αποτέλεσε μόνιμο μπελά για τον Σεμέντο. Τον έπαιξε στα ίσα, τον εκνεύρισε, του πήρε μονομαχίες και γενικότερα, τον ταλαιπώρησε. Κράτησε μπάλα ο Ιωαννίδης σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, απέδειξε πως είναι ένας παίκτης που παίζει ποδόσφαιρο εκπληκτικά με το σώμα του. Είχε και ένα σουτ στο 48′ που πέρασε ψηλά άουτ.

Καρλίτος (6/10): Πίεσε ψηλά ο Ισπανός, γενικότερα, μπήκε γρήγορα στο πνεύμα του αγώνα, αλλά επιθετικά, δεν γινόταν να προσφέρει, καθώς οι πράσινοι έπαιξαν αμυντικά για να διαφυλάξουν το υπέρ τους αποτέλεσμα. Έδωσε… ρέστα στις καθυστερήσεις, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο για την ομάδα του.

Σείκ Νιάς (5/10): Ένας κακός υπολογισμός της μπάλας στο 84′ έφερε το «2-1» για τον Ολυμπιακό. Είναι παίκτης με δεδομένη ποιότητα, για εκείνον ένα αιώνιο ντέρμπι είναι μια σπουδαία εμπειρία στα 21 του χρόνια και ο Παναθηναϊκός θα τον αξιοποιήσει πιο αποτελεσματικά στους επόμενους αγώνες. Μπήκε στο 70′ στη θέση του Αλεξανδρόπουλου.

Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα (4/10): Δεν ακούμπησε μπάλα στα 12 λεπτά που αγωνίστηκε. Ωστόσο, η παρουσία του κρίθηκε απαραίτητη, διότι ο Ενγκμπακοτό δεν είχε άλλα αποθέματα ενέργειας.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News