Πιτίνο: «Έτσι θα έρθει η νίκη στο ντέρμπι - Το μήνυμά μου στον κόσμο»

«Γκρέμισε» το ΟΑΚΑ η επιστροφή Πιτίνο (pics-video)

Ενδιαφέρουσες δηλώσεις έκανε ο Ρικ Πιτίνο λίγο πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ.

«Δεν υπάρχουν εχθροί γιατί σέβομαι τον καθένα, αλλά είναι ένα μεγάλο ματς. Παίζουμε καλύτερη άμυνα, βελτιωθήκαμε στα ριμπάουντ. Αυτό είναι σημαντικό γιατί δεν είναι σίγουρο πως θα είναι πολύ καλή η επίθεση κάθε νύχτα. Ο Ολυμπιακός είναι σαν τον Παναθηναϊκό. Ξεκίνησαν αργά, σιγά σιγά μπήκα όλοι οι παίκτες. Είναι πολύ δυνατή ομάδα, δυνατή στο backcourt, εξαιρετική στο low-post. Πολύ καλοί στα γκαρντ, ο Σπανούλης παίζει εξαιρετικά. Ο καθένας έχει κάποια στοιχεία που είναι δυνατότερος», είπε αρχικά.

Για την Εθνική ανέφερε: «Ας μην μιλήσουμε την Εθνική για δύο λόγους. Πρώτον δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν είμαι διαφορετικός από τον Πόποβιτς, τον Νερς που είναι στον Καναδά και τους Ράπτορς. Είναι διαφορετικη στη Euroleague και την ελληνικό πρωτάθλημα. Το καλοκαίρι δεν έχει να κάνει με το πράσινο, με το κόκκινο. Έχει να κάνει με το γαλανόλευκο, έχει να κάνει με την Ελλάδα. Τον Ioύνιο θα είμαι ο προπονητής της Εθνικής που θα προσπαθήσω να την οδηγήσω στους Ολυμπιακούς. Σέβομαι τον Ολυμπιακό και κάθε ομάδα στην Ελλάδα. Συναντήθηκα με τους 2 παίκτες του Ολυμπιακού. Τον Ιούνιο θα παλέψουμε για την Ελλάδα».

Στο τέλος ανέφερε για το ντέρμπι: «Θα είναι δύσκολο ματς. Αν παίξουμε καλή άμυνα, θα πετύχουμε. Ξέρουμε ότι είμαι τη καλύρρη επίθεση, αλλά επίσης είμαστε χειρότεροι στα ριμπάουντ. Πρέπει τα γκαρντ μας και τα… φτερά μας να πάνε στο ριμπάουντ. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να πετύχουμε. Να βοηθούν στα ριμπάουντ τα 3άρια, τα 2άρια και οι άσσοι. Το πιο σημαντικό για αυτό το ντέρμπι είναι να μην κοιτάς ου΄τε μπροστά ούτε πίσω. Πρέπει να συγκεντρωθείς σε αυτό το ματς. Ο κόσμος θα πρέπει να φωνάζει για τον Παναθηναϊκό στο ματς, αλλά παράλληλα  πρέπει να δείξουν σεβασμό στον Ολυμπιακό και τον καθένα. Χωρίς σεβασμό στον αντίπαλο, δεν μπορείς να έχει μια σπουδαία κόντρα (rivalry)».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News