Παναθηναϊκός: Οι βασικοί λόγοι που επέλεξε τον Κλάινχαϊσλερ

Παναθηναϊκός: Τα ποσά που «παίζουν» για Κλάινχαϊσλερ

Ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να ολοκληρώσει κι επίσημα τη δεύτερη χειμερινή του μεταγραφή, μετά απ’ αυτήν του Τιμοτέους Πούχατς, και ν’ αποκτήσει τον Λάζλο Κλάινχαϊσλερ από την Όσιγεκ, ο οποίος μπορεί να του δώσει αρκετά και συγκεκριμένα πράγματα.

Ο Λάζλο Κλάινχαϊσλερ όπως αποδείχθηκε ήταν ο εκλεκτός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τη θέση του δημιουργικού χαφ. Ο 29χρονος άσος έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Παναθηναϊκό και το μόνο που απομένει είναι να έρθει στην Ελλάδα, ώστε να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις κι έπειτα ν’ ανακοινωθεί από το σύλλογο.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ωστόσο δεν επέλεξε τυχαία τον Ούγγρο δημιουργικό μέσο. Ο Κλάινχαϊσλερ είναι ένας παίκτης που διαθέτει πολύ σημαντικά στοιχεία που επιθυμεί ο Σέρβος τεχνικός να έχει ένας παίκτης στο παιχνίδι του. Παράλληλα και το γεγονός ότι το συμβόλαιό του με την Όσιγεκ έληγε το καλοκαίρι και δεν υπήρχε ορίζοντας ανανέωσης, έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο για την απόκτησή του όσον αφορά το οικονομικό.

Ο Κλάινχαϊσλερ είναι καταρχάς ένα πολυεργαλείο. Ποδοσφαιριστής που μπορεί να καλύψει τρεις και κατά συνθήκη τέσσερις θέσεις. Αγωνίζεται ως δημιουργικός μέσος, «10» δηλαδή, ωστόσο μπορεί να παίξει τόσο σαν αριστερό όσο και σαν δεξί εξτρέμ. Από εκεί και πέρα όμως είναι παίκτης που βάσει αγωνιστικών προσόντων και χαρακτήρα μπορεί να υποστηρίξει και τη θέση «8».

Ο 29χρονος Ούγγρος χαρακτηρίζεται από την ένταση που έχει στο παιχνίδι του. Δίνει επίσης τρεξίματα στην ομάδα του, πρεσάρει ψηλά, ενώ είναι και ιδιαίτερα μαχητικός και πεισματάρης με αποτέλεσμα να μην αφήνει τις φάσεις. Σαφώς διαθέτει και καλή τεχνική κατάρτιση που του δίνει τη δυνατότητα να γίνει απειλητικός στο δημιουργικό αλλά κι εκτελιστικό κομμάτι για τις αντίπαλες άμυνες.

Εκτός απ’ αυτά τα χαρακτηριστικά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον επέλεξε και γιατί σκοράρει. Ο Ούγγρος έρχεται, για να λύσει ένα πρόβλημα από το οποίο ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί ν’ απαλλαχθεί με τους τωρινούς του μέσους. Οι πράσινοι, συμπεριλαμβανομένου και του Μπερνάρ, βρίσκουν πολύ δύσκολα γκολ από τους μέσους τους. Γεγονός που ο Γιοβάνοβιτς θέλει ν’ αλλάξει, καθώς πλέον η ομάδα έχει γίνει προβλέψιμη.

Μιλώντας με αριθμούς θα δούμε πως οι Πέρεθ, Τσέριν, Κουρμπέλης, Τσοκάι, Μπερνάρ στο πρωτάθλημα έχουν δύο (!) γκολ, ενώ μαζί με το Κύπελλο Ελλάδος έχουν μόλις τρία! Από εκεί και πέρα τη φετινή, μόνο, σεζόν, ο Κλάινχαϊσλερ έχει πετύχει συνολικά 7 γκολ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο κι άλλο 1 στην Ευρώπη.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, ο Ούγγρος δημιουργικός μέσος έρχεται, για να δώσει περισσότερη ένταση στην μεσαία γραμμή του Τριφυλλιού, να τον κάνει πιο απρόβλεπτο και φυσικά να του δώσει γκολ που αυτή τη στιγμή δεν έχει. Είναι σημαντικό οι μέσοι μιας ομάδας να πατάνε περιοχή και να σκοράρουν, καθώς δημιουργούν ανισορροπίες και έπειτα δε θα είναι on fire πάντα οι επιθετικοί.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News