Παναθηναϊκός: Οι τρεις που πρέπει να αξιοποιήσει ο Βόβορας

Βρίσκει ομάδα ο Γιώργος Βόβορας μετά από σχεδόν έναν χρόνο!

Εναλλακτικές καταστάσεις έχει να προσθέσει το νέο τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού στο επιθετικό κομμάτι ώστε να κάνει συνολικά την επίθεση λιγότερο ευανάγνωστη στον αντίπαλο, λιγότερο στατική. Τα οφέλη θα είναι προφανή.

Οι πρωταθλητές πρέπει να γίνουν λιγότερο στατικοί, λιγότερο προβλέψιμοι στο μισό γήπεδο, να αποβάλλουν σταδιακά την εξάρτηση από τον Νεμάνια Νέντοβιτς προσπαθώντας να βάλουν δημιουργία-σκορ κι από αλλού.

Το να κυνηγήσουν περισσότερο τον αιφνιδιασμό δεν θα είναι κακό, δεδομένου ότι σβέλτους παίκτες έχουν κάμποσους στο έμψυχο δυναμικό τους. Θα είναι καλό π.χ αν ο Γιώργος Βόβορας μπορέσει και ανοίξει την πόρτα της transition offense, εκτελώντας π.χ στα πρώτα 15” της επίθεσης, είτε με pick & roll, είτε με άμεσο ποστ (αφού ο επιτιθέμενος θα έχει κερδίσει τη θέση που θέλει και η άμυνα δεν θα έχει προλάβει να προσαρμοστεί/διαβάσει πλήρως την κατάσταση) είτε με high low (παραλλαγή της transition post offense).

Η φόρμα του Παπαγιάννη, το αποτελεσματικό παιχνίδι με πρόσωπο που έχουν Παπαπέτρου/Νέντοβιτς είναι αυτά που φέρνεις στο τραπέζι φέτος ως ατού και κατά αυτό τον τρόπο πρέπει να αξιοποιηθούν.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News