Παναθηναϊκός: Οι μεταγραφές και το... παραπάνω για πρωταθλητισμό

Εκνευρισμένος ο Γιοβάνοβιτς: «Έπαιξε με έντεκα παίκτες πίσω από την μπάλα η ΑΕΚ»

Λογικά ο Παναθηναϊκός πάει να πάρει τρεις παίκτες, μπακ αριστερό, εξτρέμ και κεντρικό μέσο.

Διαβάζουμε πως υπάρχει διάθεση να δοθούν καλά λεφτά, άρα όποιος προκύψει από το παζάρι θα είναι με λογική να γίνει σύντομα βασικός. Εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο, δεν σημαίνει τίποτα πως ο Παναθηναϊκός παίζει σωστά εσχάτως.

Ο Ιβάν έχει βρει την άκρη με τον σχηματισμό αλλά το θέμα είναι πως πάει σε μία διάταξη με κέντρο ελάχιστο σκληρό, αρκετά αργό και κάπως…σιτεμένο. Η τριάδα Μαουρίσιο, Πέρεθ, Βίγια πραγματικά οχύρωσε δημιουργικά τον Παναθηναϊκό και του ανέβασε επίπεδο.

Όμως ο τελευταίος δεν είναι ένας σχηματισμός με τον οποίο θα μπορέσεις να ανοίξεις άμυνες με συνέπεια μιας και κανείς τους δεν είναι σβέλτος.

Ο προπονητής γνωρίζει πως όσο περνά ο καιρός στο μεγαλύτερο ποσοστό αγώνων που θα κληθεί να δώσει θα χρειάζεται διατάξεις που βοηθούν τους ποδοσφαιριστές να ξεκλειδώνουν τα ταμπούρια, να είναι δημιουργικοί και ασφαλώς θέλει και την αμυντική ασφάλεια.

ΟΚ, οι παραπάνω παίκτες βοηθούν σημαντικά στο να φθάνει η μπάλα στην επίθεση και να κυκλοφορεί ανάμεσα στα αντίπαλα χαφ κάτι που δεν συνέβαινε πριν την καθιέρωσή τους. Ωστόσο πρέπει να συμβούν κι άλλα, χρειάζονται περισσότερα ώστε ο Παναθηναϊκός να κάνει πρωταθλητισμό.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News